Ένα νέο κύκλωμα πειρατικής συνδρομητικής τηλεόρασης αναφέρει η εφημερίδα kathimerini ότι εξαρθρώθηκε, με τα στελέχη του κλάδου τηλεπικοινωνιών να επισημαίνουν ότι τα μέτρα δουλεύουν. Πιο συγκεκριμένα, επρόκειτο για κατάστημα πώλησης ηλεκτρονικών ειδών στον Πειραιά, που πωλούσε παράνομα υπηρεσίες συνδρομητικής τηλεόρασης σε πελάτες.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα οι αρχές γνωρίζουν ότι σε όλη την επικράτεια υπάρχει ένας πολύ μεγάλος αριθμός καταστημάτων βιτρίνων που πωλούν παράνομες συνδρομές streaming δωρεάν, με πλήθος πειρατικών κουτιών.

Το προσεχές διάστημα αναμένεται να αυστηροποιηθεί η νομοθεσία για τα κυκλώματα του παράνομου streaming, με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης να προωθεί τη δημιουργία ολοκληρωμένων ρυθμίσεων. Στην Ελλάδα, υπάρχει πλαίσιο ήδη που προβλέπει υψηλές χρηματικές ποινές ωστόσο είναι ανεφάρμοστο, καθώς τα στοιχεία πολλές φορές αποτελούν ευρήματα και όχι αποδείξεις (όπως τα ονόματα σε χειρόγραφες λίστες) για τη σύνδεση του χρήστη σε μια πειρατική πλατφόρμα.

Προωθούνται επίσης μέτρα για τον δυναμικό αποκλειστικό, γνωστό ως dynamic blocking, για την απενεργοποίηση ιστοσελίδων και κλώνων τους που προβάλλουν πειρατικό περιεχόμενο. Η διαδικασία αυτή προβλέπεται ήδη σήμερα, όπως σημειώνει η kathimerini, αλλά για να υλοποιηθεί, απαιτείται μια «αλυσίδα» αιτήσεων και εγκρίσεων από αρμόδιους φορείς.

Ως αποτέλεσμα χρειάζεται να παρέλθει χρονικό διάστημα πολλών ημερών ωσότου μια πειρατική ιστοσελίδα «κατέβει», όταν το ζητούμενο είναι η άμεση απενεργοποίησή της κατά τη διάρκεια, για παράδειγμα, της προβολής ενός αθλητικού αγώνα.

Cosmote: Η δωρεάν υπηρεσία για να μην χρεωθείς ούτε 1 ευρώ παραπάνω λόγω internet

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.