Το DxOMark αποτελεί ο καθιερωμένος προορισμός πολλών όταν θέλουμε να διαπιστώσουμε ποιο καμεροκινητό έχει την καλύτερη κάμερα. Αν και συχνά οι βαθμολογίες της ομάδας στα κινητά, εγείρουν συζητήσεις. Σήμερα, η ομάδα, δημοσιεύει τη λίστα με τα καλύτερα καμεροκινητά του 2019, χωρίζοντας τις επιλογές της σε διάφορες κατηγορίες.

Το καλύτερο συνολικά smartphone

Χρειάζεσαι μια κάμερα η οποία θα ανταποκρίνεται καλά σε όλες τις συνθήκες; Τότε, πρέπει να κοιτάξεις προς τη μεριά του Huawei Mate 30 Pro, αν και η ομάδα αναφέρει ότι για αυτήν τη θέση κονταροχτυπιούνται Huawei mate 30 Pro – Xiaomi Mi CC9 Pro Premium Edition (μια έκδοση του Mi Note 10). Πιο συγκεκριμένα αναφέρει ότι το τηλέφωνο της Ηuawei προσφέρει λίγο καλύτερο photo score εξαιτίας της καλύτερης διαχείρισης των artifacts και του θορύβου, αλλά προσθέτει ότι η συσκευή της Xiaomi είναι καλύτερη στο zoom (διαθέτει δυο zoom φακούς) και προσφέρει καλύτερη ποιότητα video.

Εγγραφή video

Το DxOMark προτείνει το Apple iPhone 11 Pro Max για τους ανθρώπους στο οικοσύστημα της Apple, αλλά επίσης αναφέρει ότι είναι και η καλύτερη συσκευή για εγγραφή video γενικά. Αν βρίσκεσαι στο στρατόπεδο του Android, τότε το DxOMark προτείνει το Xiaomi Mi CC9 Pro Premium Edition, προσθέτοντας ότι έλαβε το ίδιο σκορ στο video όπως και η συσκευή της Apple.

Zoom

Η πρόταση της Xiaomi των 108MP προτείνεται από το DxOMark ως το κορυφαίο καμεροκινητό για zoom. κατάφερε να εξολοθρεύσει τον ανταγωνισμό σε αυτόν τον τομέα, με τη χρήση των δυο telephoto lenses. Μάλιστα, η ομάδα προτείνει και το Huawei P30 pro, ως πιο ευρέως διαθέσιμη συσκευή αν και δεν μπορεί να καταγράψει τόση λεπτομέρεια κατά τη διάρκεια του zoom όπως το Mi CC9 Premium αν και ανέφερε ότι δεν απέχει πολύ από την πρόταση της Xiaomi.

Ultra Wide

Η LG ήταν ο πρώτος μεγάλος κατασκευαστής που χρησιμοποίησε ultra wide κάμερες στη πίσω πλευρά του smartphone το 2016, αλλά το DxOMark προτείνει το Galaxy Note 10+ 5G. Η ομάδα εξηγεί ότι επέλεξε την συγκεκριμένη πρόταση για τον απλό λόγο ότι έχει το πιο ευρύ πεδίο θέασης όπως και εξαιρετικά αποτελέσματα τόσο σε εσωτερικές όσο και σε εξωτερικές συνθήκες. Μια εναλλακτική βέβαια, είναι το iPhone 11 pro Max.

 

Night Time photography

Τα smartphones έχουν σημειώσει σημαντικές προόδους όσον αφορά την low light φωτογραφία και το Huawei Mate 30 Pro είναι το κορυφαίο στη συγκεκριμένη κατηγορία. Το P30 Pro βρίσκεται στη δεύτερη θέση, επειδή έχει λίγο πιο υψηλά επίπεδα θορύβου.

Best Selfie Camera

Το DxOMark εισήγαγε τα selfie camera scores πίσω στον Ιανουάριο του 2019 και πλέον αποκαλύπτει το καλύτερο κινητό για λήψη φωτογραφιών selfies. Την πρώτη θέση λαμβάνει το Samsung Galaxy Note 10 Plus 5G, που κερδίζει επίσης και στην κατηγορία του best selfie video. Πιο αναλυτικές πληροφορίες για όλα τα smartphones μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του DxOMark.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.