Βρισκόμενοι ήδη στις αρχές του 2019, θεωρήσαμε ότι καλό είναι να γράψουμε και ένα άρθρο με τα καλύτερα καμεροκινητά που γνωρίσαμε στο 2018. Μέσα στο 2018, το DxOMark δοκίμασε 31 συσκευές από entry level, mid-range μέχρι και high-end μοντέλα. Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά. Είδαμε το φράγμα των 100 βαθμών να σπάει για πρώτη φορά με κορυφαίες κάμερες να επιτυγχάνουν εντυπωσιακά αποτελέσματα. Στους 109 βαθμούς, το Huawei P20 Pro με την τριπλή κάμερα, είναι ο ηγέτης στα rankings του DxOMark και ακολουθείται από πέντε συσκευές πολλαπλών καμερών, όπως το iPhone XS Max και το Samsung galaxy Note 9.

Στους 101 βαθμούς, το Google Pixel 3, ο διάδοχος του Pixel 2 και το iPhone XR  είναι τα κορυφαία καμεροκινητά στην κατηγορία με μια κάμερα. Οι κάμερες αυτών των προαναφερθέντων συσκευών μπορούν να επιτύχουν τα καλύτερα αποτελέσματα στις περισσότερες των περιπτώσεων, αλλά είναι ξεκάθαρο, ότι τα multi camera setups είναι αυτά τα οποία θα κυριαρχήσουν από εδώ και στο εξής, ιδίως αν απαιτείς το καλύτερο zoom και bokeh effect.

Αν ψάξουμε λίγο βαθύτερα στα Photo και Video Scores, θα διαπιστώσουμε ότι οι κορυφαίες  συνολικά συσκευές είναι αυτές οι οποίες τείνουν να παρουσιάζουν και τα καλύτερα αποτελέσματα στις υποκατηγορίες των Photo και Video. Ωστόσο, αν είσαι φωτογράφος και προβαίνεις σπάνια στη λήψη video ή το αντίθετο, είναι καλό να βρεις τη συσκευή που εξυπηρετεί καλύτερα τους σκοπούς σου. Το Samsung Galaxy S9 Plus για παράδειγμα, είναι καλύτερο στις στατικές φωτογραφίες σε σχέση με ορισμένες συσκευές που σημείωσαν υψηλότερο σκορ στο συνολικό ranking.

Επιπλέον, μέσα στο 2018, είδαμε ότι μπορείς να αποκτήσεις ένα smartphone με εξαιρετική ποιότητα κάμερας, χωρίς να δαπανήσεις πολλά. Μεσαίου κόστους μοντέλα, όπως το Viva X20 Pro, το Smartisan Pro 2S και το Zenfone 5, το αποδεικνύουν περίτρανα.  Ωστόσο, υπάρχει χώρος για βελτίωση στην entry level κατηγορία, όπου συσκευές όπως τα Sony Xperia L2 και Samsung Galaxy J2 Pro μπορούσαν να λάβουν καλές φωτογραφίες σε καλό φωτισμό, ωστόσο αντιμετώπιζαν πολλές δυσκολίες στο σκοτάδι.

2 ΣΧΟΛΙΑ

    • Το Mate 20 δεν το χουν δημοσιεύσει γιατί είναι πολύ μεγάλο το σκορ. Και είπαν ότι θα δημοσιευθεί στις επόμενες ημέρες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.