Στην MWC που διανύουμε παρουσιάστηκε σύστημα λήψης φωτογραφιών με διπλές κάμερες σαν αυτό που φημολογείται ότι θα δούμε στο νέο HTC M8. Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες στο πίσω μέρος όλης της κατασκευής βρίσκονται οι διπλές κάμερες, που μας κάνει να υποθέτουμε ότι σύντομα θα  ενσωματώθει σε συσκευή.

Πίσω από αυτή την τεχνολογία βρίσκονται οι Qualcomm και Corephotonics. Το νέο σύστημα χρησιμοποιεί 2 αισθητήρες. Πιθανόν έναν δύο και έναν τέσσερα megapixel παράλληλα με ένα ζευγάρι φακούς, έναν ευρυγώνιο και ένα τηλεσκοπικό για εστίαση από απόσταση.

corephotonic dual camera (2)

Οι υπολογιστικοί αλγόριθμοι φωτογραφίας θα συνδυάζουν τα δεδομένα των αισθητήρων για να δημιουργούν εκπληκτικά αποτελέσματα και παραπάνω επιλογές στην φωτογραφία. Για παράδειγμα στο demo που βρίσκεται στην MWC αυτή η τεχνολογία κατάφερε οπτικό ζουμ 15X. Ο CEO της Corephotonics υποστηρίζει ότι το σύστημα μπορεί να δημιουργήσει βάθος πεδίου στη φωτογραφία και τη δυνατότητα αλλαγής εστίασης αφού έχουμε τραβήξει την φωτογραφία.

Κάτι αντίστοιχο περιμένουμε να δούμε στο HTC M8. Θα ναι όμως αρκετό να τραβήξει τα βλέμματα από το Galaxy S5;

Πηγή | Via

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.