Η Dropbox μας φέρνει μια καινούργια υπηρεσία, το Paper, που θα κάνει τη ζωή όσων εργάζονται σε ομάδα πολύ πιο εύκολη!

Το Paper πρόκειται για μια υπηρεσία που χρησιμοποιεί εξωτερικές εφαρμογές (όπως πχ. τα Google Docs), αλλά και – φυσικά – το ίδιο το Dropbox storage, ώστε να δώσει σε συνεργάτες λευκές σελίδες, στις οποίες θα έχουν τη δυνατότητα να προσθέσουν κείμενο, εικόνα και άλλα στοιχεία, διαμορφώνοντας τες συλλογικά!

Dropbox-Paper-New-Logo-1200x568

Αρχικά, το όνομα του Dropbox Paper ήταν Notes, αλλά στη συνέχεια η Dropbox το άλλαξε, αφού όπως λέει και η ίδια το Notes δεν ήταν αρκετό, ενώ το όνομα ‘Χαρτί’ παραπέμπει σε κάτι εύπλαστο… και τη δημιουργικότητα που συνοδεύει συνήθως ένα εύπλαστο υλικό!

Στο Paper, το οποίο ακόμα είναι σε beta φάση, ο χρήστης ως τώρα μπορεί να γράψει κείμενο (στο οποίο μπορεί να επεξεργαστεί μόνο το αν οι χαρακτήρες είναι έντονοι, πλαγιαστοί ή υπογραμμισμένοι, μπορεί να προσθέσει επικεφαλίδες και τίτλους, καθώς και μικρές σημειώσεις στις άκρες της σελίδας του… και άλλα μικροπράγματα όπως αυτά), κώδικα ή μπορεί να αναφέρει άλλα άτομα στο έγγραφο του με το σύμβολο @, καθιστώντας έτσι δυνατή τη συνεργασία! Ταυτόχρονα, αν επεξεργάζονται ένα κείμενο παραπάνω από ένα άτομα, τότε δίπλα σε κάθε αλλαγή εμφανίζεται στον κέρσορα το όνομα του ατόμου που τροποποίησε το συγκεκριμένο σημείο του αρχείου. Επίσης, η υπηρεσία χρησιμοποιεί emojis και stickers, προσδίδοντας σε κάθε ‘εργασία’ και ένα μικρό κομματάκι διασκέδασης!

dropbox

Σκοπός του Paper πέρα από την συλλογική εργασία, είναι και η οργάνωση που μπορούν άμεσα να προσφέρουν οι υπηρεσίες αποθήκευσης του Dropbox. Παραδείγματος χάρη, τώρα ο εργαζόμενος δεν θα χρειάζεται να ψάχνει στα email του για ένα αρχείο, αφού θα το έχει ήδη αποθηκευμένο στο ‘κουτί’ του και θα έχει πρόσβαση σε ότι ζητά με ένα απλό search του ονόματος του αρχείου ή του αποστολέα του!

dropbox-paper-2

Η εταιρεία υπόσχεται και έκδοση του Paper για κινητά, μόλις και το web-app περάσει τo beta στάδιο!

Ανυπομονούμε για το τι άλλο έχει να μας δώσει το Paper, σε μια περίοδο που οι συνεργατικές εφαρμογές και υπηρεσίες είναι στα πάνω τους και ο ανταγωνισμός τεράστιος!

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.