Η ανακοίνωση και εφαρμογή των μέτρων προστασίας από τις διάφορες κυβερνήσεις έχει μετατρέψει αρκετούς χρήστες του διαδικτύου σε μάρτυρες φαινομένων παραβίασης των κανόνων που έχουν θεσπιστεί για την προστασία όλων.

Παράλληλα, οι αρχές κάνουν ότι μπορούν για να προστατεύσουν τους πολίτες και να βεβαιωθούν ότι τα μέτρα που έχουν ανακοινώσει εφαρμόζονται από όλους. Ωστόσο, μερικές κυβερνήσεις έχουν περάσει σε άλλο επίπεδο.

Από το Σάββατο, σε αρκετές χώρες έχει ανακοινωθεί ότι απαγορεύεται η κυκλοφορία και σε κάποιες περιπτώσεις επιτρέπονται οι αναγκαίες μετακινήσεις. Μία από τις εν λόγω χώρες είναι και η Ισπανία.

Το BBC δημοσίευσε ένα βίντεο, στο οποίο δείχνει ότι η Ισπανική κυβέρνηση χρησιμοποιεί drones για να “βάζει τις φωνές” σε όσους κυκλοφορούν άσκοπα στους δρόμους.

Εντάξει, δεν τους βάζει ακριβώς τις φωνές, αλλά φροντίζει να ζητάει ευγενικά να επιστρέψουν και να παραμείνουν σπίτια τους, για το καλό όλων. Τονίζοντας ότι πρόκειται για μέτρα που έχει αναγγείλει η κυβέρνηση, και που συστήνουν οι υγειονομικές υπηρεσίες.

Στην Ελλάδα δύσκολα θα έπιανε κάτι τέτοιο, ομοίως και στην Αγγλία που πρόσφατα μερικές χιλιάδες άτομα συγκεντρώθηκαν σε δύο στάδια για να παρακολουθήσουν συναυλίες των Stereophonics.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.