Η σειρά Dragon Ball αποτελεί μια από τις καλύτερες αν όχι η καλύτερη στην ιστορία του Ιαπωνικού animation την δεκαετία του 1986-1997, κατέχοντας μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά κάθε DB fan…

Είναι όμως δυνατόν να διαβάζετε Review του DragonBall και να μην ακούτε ταυτόχρονα το opening της σειράς τότε που παιζόταν στον Ant1;

Πατήστε ένα play στο παρακάτω σύνδεσμο παρακαλώ:

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=W4Gy6m-dchc]

Αφού λοιπόν αφήσαμε τις παιδικές αναμνήσεις να αναδυθούν από τα βάθη των παιδικών μας χρόνων, ας ξεκινήσουμε να αναλύουμε το εντυπωσιακό Dragon Ball Xenoverse 2!

Όπως πολύ καλά καταλαβαίνετε από τον τίτλο, το παιχνίδι αποτελεί sequel του προηγούμενου Xenoverse με αποτέλεσμα να μην ρισκάρει υπερβολικά σε καινοτόμες αλλαγές και να ακολουθεί την ίδια περίπου συνταγή. Το Dragon Ball Xenoverse 2 πήρε τον κόσμο του 1, το επέκτεινε και πρόσθεσε σε αυτό περισσότερα game modes, ιστορίες και χαρακτήρες. Ως αποτέλεσμα, όσοι αγαπήσανε το πρώτο είναι σίγουρο πως θα αγαπήσουν και το δεύτερο. Είναι όμως αρκετό αυτό για να “ψήσει” τόσο τους βετεράνους όσο και τους “νέους” της σειράς να αγοράσουν το παιχνίδι ή το Xenoverse 2 αποτελεί μια απλή αντιγραφή των παλιών Dragon Ball παιχνιδιών;

maxresdefault-2

Ιστορία

Ένα μεγάλο μέρος της ιστορίας του παιχνιδιού επικεντρώνεται στον χαρακτήρα μας, τον οποίο φτιάχνουμε εμείς μέσω του character customization που μας προσφέρει το παιχνίδι. Στο sequel δεν εντοπίσαμε κάποια διαφορά σε σχέση με το προηγούμενο καθώς οι επιλογές που δίνονται για την ράτσα είναι πάλι 5, ενώ η διαμόρφωση του προσώπου και του σώματος είναι πανομοιότυπη. Επιτέλους, προστέθηκαν οι μεταμορφώσεις όπως του Super Saiyan 3, που για κάποιο ανεξήγητο λόγο έλειπαν από το 1. Θετικό αποτελεί και  η δυνατότητα επαναχρησιμοποίησης του χαρακτήρα που είχατε δημιουργήσει στο  Dragon Ball Xenoverse 1, χωρίς όμως κάποιες δυνάμεις.

Αναλαμβάνετε το ρόλο του Time Patroller όπου θα πρέπει να προστατέψετε το σύμπαν από ανωμαλίες στο χρόνο και να αποτρέψετε τους κακούς να υπερισχύσουν των ηρώων μας στα γεγονότα της original σειράς. Οι κακοί του προηγούμενου παιχνιδιού, Tora και Mira, επιστρέφουν με κάποιους όμως φίλους και θα προσπαθήσουν να αλλάξουν τα γεγονότα της σειράς Dragon Ball! Φαντάζεστε να μην είχε νικήσει ο Son Goku στην μάχη Son Goku vs Frieza; Αρμοδιότητά σας είναι λοιπόν να πολεμήσετε στο πλευρό του αγαπημένου μας ήρωα και να τον γλιτώσετε από βέβαιο θάνατο(!).

DRAGON BALL XENOVERSE 2_20161029033002

Σε γενικές γραμμές, η ιστορία του Xenoverse 2 φαίνεται πιο πολύ σαν μια προέκταση του 1 παρά σαν sequel. Παρόλα αυτά απολαύσαμε κάθε μάχη της σειράς, αλλά και τα αναπάντεχα side quests τα οποία βοηθούσαν τον χαρακτήρα να εξελιχτεί. Πράγμα αρκετά χρήσιμο, καθώς το game δυσκόλευε όσο προχωρούσε η ιστορία. Πέρα από κάποιες επιλογές που μπορούσαμε να κάνουμε με τον Trunks, το Xenoverse 2 είναι αρκετά ευθύγραμμο και παρουσιάζει ικανοποιητικά την ιστορία του παιχνιδιού η οποία εμπλουτίζονταν με σκηνές από κανονικό Anime!

Gameplay

FIGHTING/BATTLES

Όπως αναφέραμε και παραπάνω, το  Dragon Ball Xenoverse 2 πήρε όλα τα καλά στοιχεία του πρώτου και πρόσθεσε μερικά δικά του χωρίς να λοξοδρομεί υπερβολικά από την περπατημένη. Τα αρνητικό στο 1 ήταν η αδυναμία συνέχισης κάποιων combos. Τώρα θα μπορεί ο χαρακτήρας σας να ολοκληρώσει μια σειρά από χτυπήματα με ένα θανατηφόρο Kamehameha πολύ πιο εύκολα! Παρόλα αυτά μην περιμένετε δύσκολους συνδυασμούς κουμπιών όπως στα  Street Fighter και Mortal Kombat, καθώς το παιχνίδι απευθύνεται σε ένα πιο casual κοινό. Θα προτιμούσαμε για το λόγο αυτό λίγο περισσότερο βάθος στις επιλογές μας. Κατά τα άλλα οι μάχες παραμένουν εξίσου εντυπωσιακές και απολαυστικές, αν αναλογισθεί κανείς πως το παιχνίδι τρέχει στα 60 fps και δίνει την δυνατότητα επιλογής μια πληθώρας χαρακτήρων από τον κόσμο του  Dragon Ball, Dragon Ball Ζ, Dragon Ball GT και Super!

Ένα σοβαρό πρόβλημα που παρατηρήσαμε με τις μάχες είναι η κάμερα, η οποία σε στενά μέρη αποτελεί ένα μεγάλο αγκάθι για τον παίκτη, ειδικά όταν lockαρει κάποιον χαρακτήρα. Επιπρόσθετα η A.I. (τεχνητή νοημοσύνη) τόσο των εχθρών όσο και τον συμμάχων είναι αρκετές φορές κακή.

GAME MODES

Όπως και στο 1, επιστρέφουν τα Parallel Quests και οι Mentors στα οποία θα μπορείτε να ζήσετε επιπρόσθετα γεγονότα είτε offline είτε online με τους φίλους σας και να αποκτήσετε εμπειρία και διάφορα αντικείμενα. Οι μέντορες στο Xenoverse 2 είναι χαρακτήρες (καλοί και κακοί) από την σειρά που σας προπονούν για να αποκτήστε νέα skills, τα οποία θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αργότερα στις μάχες σας. Στο sequel είναι περισσότεροι και έχει αντικατασταθεί το friendship meter από τεστ που σας επιτρέπουν να ξεμπλοκάρετε νέους μέντορες και  skills. Η νέα προσθήκη αποτελούν τα Rifts, τα οποία είναι αιωρούμενα “νησάκια” πάνω από την Conton City (η πόλη στην οποία επιστρέφετε μετά από κάθε αποστολή – το κεντρικό hub).  Τα νησάκια αυτά αποτελούν πύλες που σας μεταφέρουν σε άλλους κόσμους με ειδικά quests και αποστολές που σας ανταμείβουν με εμπειρία, skills και αντικείμενα πολύ πιο εύκολα από τα  Parallel Quests.

DRAGON BALL XENOVERSE 2_20161030005637

DRAGON BALL XENOVERSE 2_20161030005810

Το μόνο αρνητικό στα game modes αποτελεί η απουσία ενός ξεκάθαρου, άμεσου multiplayer, όπως στα παλαιότερα παιχνίδια της σειράς, καθώς ήμασταν αναγκασμένοι να το ρυθμίσουμε μέσω του “ανοικτού” κόσμου της Conton City.

Γραφικά και Ήχος

Όσον αφορά το οπτικοακουστικό κομμάτι, το Dragon Ball Xenoverse 2 δεν προσφέρει τα φαντασμαγορικά γραφικά ενός Uncharted, αλλά καταφέρνει να δώσει την δικιά της καρτουνίστικη πινελιά. Είναι ένα απλό fighting/RPG game εμπνευσμένο από Anime, οπότε τα πιο “παιδικά” γραφικά θα πρέπει να θεωρούνται δεδομένα. Για το ακουστικό κομμάτι δεν μείναμε και πολύ ευχαριστημένοι, καθώς πέρα από την μουσική κατά την διάρκεια των μαχών που ήταν αρκετά καλή, το μοτίβο  που έπαιζε επαναλαμβανόμενα κατά την διάρκεια της διαμονής μας στην Conton City αρκετές φορές καταντούσε εκνευριστικό. Επίσης, ο συγχρονισμός χειλιών-φωνής στην Αγγλική έκδοση είχε αρκετά προβλήματα, τα οποία λύνονταν αν μετέβαινε κανείς στην Ιαπωνική έκδοση με αγγλικούς υποτίτλους.

Παρακάτω μπορείτε να ακούσετε το Soundtrack του Dragon Ball Xenoverse 2:

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=AdRdanNlDd8]

ΣΥΝΟΨΗ ΚΡΙΤΙΚΗΣ
Ιστορία
8
Gameplay
9
Γραφικά
8
Μουσική
6
Διάρκεια
8
Προηγούμενο άρθροHuawei Mate 9 Porsche Edition Design: Η Premium συσκευή της Huawei με απλησίαστη τιμή
Επόμενο άρθροSamsung W2017: Το high end flip phone της εταιρίας επιτέλους ανακοινώθηκε
Άλεξ εδώ... έχοντας περάσει τα εφηβικά gaming χρόνια μου με τα μεταχειρισμένα Game Boy του ξαδέρφου μου, μετατράπηκα με τον καιρό σε PlayStationManiac. Περιμένω υπομονετικά το επόμενο evolution μου σε PC gamer!
Για τους fans της σειράς, το Dragon Ball Xenoverse 2 είναι η απόλυτη Dragon Ball εμπειρία. Αν και ακολουθεί την ίδια συνταγή του πρώτου παιχνιδιού, χωρίς κάποια δραστική αλλαγή, προσφέρει απεναντίας ένα τεράστιο όγκο Dragon Ball  περιεχομένου για το οποίο είμαι σίγουρος ότι θα  χορτάσετε... dragon-ball-xenoverse-2-review-greek

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.