Σύμφωνα με την ομάδα hacker “doulCi” είναι έτοιμο το εργαλείο για την μερική παραβίαση του iOS σε συσκευές οι οποίες είναι κλειδωμένες από τον προηγούμενο χρήστη τους και πλέον απαιτούν τα διαπιστευτήριά του για να ανοίξουν. Συγκεκριμένα, η ομάδα έδωσε στη δημοσιότητα ένα εργαλείο το οποίο με ένα απλό κλικ κάνει bypass τη προστασία που παρέχει το iCloud.

doulCi-hackΗ υπηρεσία μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κλειδωμένα μεταχειρισμένα iPhone 4, 4s, 5, 5s αλλά και 5c. Δυστυχώς όμως μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε κλοπιμαίες συσκευές, γεγονός που μειώνει τη “μαγεία” του εργαλείου. Πρέπει να σημειωθεί  το γεγονός πως η ομάδα στο παρελθόν διέθετε υπηρεσία server στην οποία ξεκλειδωνόταν η iDevice (iPhone/iPad) αλλάζοντας απλώς κάποιες γραμμές του αρχείου “hosts” έτσι ώστε η υπηρεσία iTunes να συνδεθεί, όχι στον server της Apple αλλά σε κάποιον άλλον server.

Ακόμη, η ομάδα έχει ήδη διωχθεί από την Apple αλλά κατάφερε να τη γλιτώσει “ατιμώρητη” αν θέλετε, εξαιτίας κάποιων νομικών τρυπών που υπάρχουν.

Αν και προσπαθήσαμε να δοκιμάσουμε το εργαλείο, το link για το κατέβασμα του εκτελέσιμου αρχείου, φαίνεται να είναι “χαλασμένο” καθώς δεν μας έδινε τίποτα.

Το εργαλείο είναι (?) διαθέσιμο για Windows και για OS X.

Πηγή

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.