Γραμμές κώδικα στην εφαρμογή Google Messages αναφέρονταν σε δορυφορικά μηνύματα. Αυτές οι γραμμές ακολουθούνται από απλούστερες σειρές που περιείχαν τις λέξεις “emergency” και “emergency demo”, οι οποίες υποδηλώνουν ότι τα δορυφορικά μηνύματα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Σε αντίθεση με τα παλαιότερα ευρήματα, νέες γραμμές κώδικα υποδηλώνουν ότι η δορυφορική συνδεσιμότητα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την αποστολή μηνυμάτων σε οποιονδήποτε. Σε ένα teardown APK, που διεξήχθη από το 9to5Google, ανακαλύφθηκαν γραμμές κώδικα που εξηγούν πώς θα λειτουργεί η αποστολή δορυφορικών μηνυμάτων στην εφαρμογή Google Messages.

Η έκδοση beta 20240329_01_RC00 περιλαμβάνει τις εξής περιγραφές:

  • “To send and receive, stay outside with a clear view of the sky”
  • “Satellite messaging may take longer and can’t include photos & videos”
  • “You can message with anyone, including emergency services”

Αν και οι δύο πρώτες γραμμές είναι αρκετά επεξηγηματικές, η τρίτη έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ο τρόπος με τον οποίο είναι διατυπωμένη υποδηλώνει ότι τα δορυφορικά μηνύματα του Google Messages δεν θα προορίζονται μόνο για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Αντίθετα, η λειτουργία θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να επικοινωνήσετε με “οποιονδήποτε”.

Το iPhone διαθέτει δορυφορικά μηνύματα από το 2022, αλλά η λειτουργία μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για την επικοινωνία με υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Επίσης, η λύση της Apple επιτρέπει να συνδεθείτε με την οδική βοήθεια, να στείλετε την τοποθεσία σας μέσω του Find My, και να μοιραστείτε ορισμένες πληροφορίες με τις επαφές έκτακτης ανάγκης.

Η δορυφορική συνδεσιμότητα αναμένεται να φτάσει στα τηλέφωνα Android με την κυκλοφορία του Android 15. Μόλις είναι διαθέσιμη, οι χρήστες θα μπορούν να στέλνουν και να λαμβάνουν μηνύματα χωρίς υπηρεσία κινητής τηλεφωνίας ή Wi-Fi, και σύμφωνα με τα τελευταία ευρήματα όχι μόνο προς υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.