Η εταιρεία ασφαλείας McAfee εντόπισε μια πονηρή απάτη που στοχεύει τους gamers. Οι χάκερς προσφέρουν ένα δωρεάν εργαλείο cheat παιχνιδιών με την ονομασία Cheat Lab, το οποίο όμως κρύβει μια κακόβουλη έκπληξη. Αυτό το φαινομενικά ακίνδυνο λογισμικό περιέχει στην πραγματικότητα ένα κρυμμένο ransomware trojan με την ονομασία RedLine.

Μόλις τα ανυποψίαστα θύματα εγκαταστήσουν το Cheat Lab, τα βασικά δεδομένα τους μεταφορτώνονται αυτόματα στον διακομιστή του χάκερ. Για να αυξήσουν την εμβέλειά τους, οι χάκερ δίνουν κίνητρα για την εξάπλωση αυτού του κακόβουλου λογισμικού, ισχυριζόμενοι ότι οι χρήστες μπορούν να ξεκλειδώσουν την πλήρη λειτουργικότητα του cheat μοιράζοντάς το με φίλους.

Cheat Lab RedLine

Το λογισμικό προσπαθεί ακόμη και να δημιουργήσει εμπιστοσύνη ζητώντας από τους χρήστες να εισάγουν ένα “Κλειδί αναβάθμισης”. Ωστόσο, η ανάλυση της McAfee αποκάλυψε ότι η ίδια η απάτη είναι κυρίως compiled από τη γλώσσα script Lua. Οι χάκερς μεταμφίεσαν έξυπνα το RedLine Trojan μέσα στη compiled απάτη για να παρακάμψουν την ανίχνευση του λογισμικού ασφαλείας.

Βεβαιωθείτε ότι δεν κατεβάζετε κανένα κακόβουλο λογισμικό που έχει σχεδιαστεί για να σας δώσει συντομεύσεις ή παρακάμψεις και βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει το πιστοποιητικό πριν εγκαταστήσετε εφαρμογές από άγνωστες πηγές στον υπολογιστή σας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.