Ο Internet Explorer της Microsoft ήταν, είναι, και θα παραμείνει, αν όχι το χειρότερο, ένα από τα χειρότερα προγράμματα περιήγησης που γνώρισε ετούτος ο κόσμος. Γι’ αυτό, αποφάσισε να τον πετάξει στο τελευταίο συρτάρι του γραφείου και να φτιάξει τον Edge, ένα αξιόπιστο πρόγραμμα, με πολλές δυνατότητες, που βασίζεται στο Chromium της Google.

Από τότε, η εταιρεία προσπάθησε να κάνει τον browser της να ξεχωρίζει κυρίως προσθέτοντας επιπλέον λειτουργίες, που σχετίζονται με το απόρρητο, την ασφάλεια, και τις ηλεκτρονικές αγορές. Ένα ενδιαφέρον νέο πειραματικό χαρακτηριστικό που θα μπορούσαμε να δούμε σύντομα στον browser ένα VPN που υποστηρίζεται από το Cloudflare.

Σύμφωνα με ένα έγγραφο υποστήριξης που δημοσιεύτηκε την περασμένη εβδομάδα, η υπηρεσία VPN ονομάζεται “Microsoft Edge Secure Network”, απαιτεί ο χρήστης να έχει συνδέσει τον λογαριασμό Microsoft, και να έχει ενεργό τον συγχρονισμό σελιδοδεικτών, επεκτάσεων, και τα λοιπά, μεταξύ των συσκευών που χρησιμοποιεί.

Το VPN που θα βάλει η Microsoft στον Edge παρέχει έως και 1 GB δεδομένων ανά μήνα, χωρίς επιλογή λήψης περισσότερων δεδομένων εάν κάποιος είναι διατεθειμένος να πληρώσει. Το πρόγραμμα θα παρακολουθεί τη χρήση δεδομένων και θα ενημέρωση τον χρήστη όταν πλησιάζει το όριο – για ποιον λόγο δεν ξέρουμε, αφού ούτως ή άλλως στο τέλος θα σε αφήσει χωρίς VPN.

Προφανώς, με τόσο χαμηλό όριο δεδομένων το VPN του Edge δεν μπορεί με κανέναν τρόπο να αντικαταστήσει μια συνδρομή σε μια υπηρεσία VPN για άτομα που κάνουν τα πάντα μέσω τέτοιων εργαλείων ή για όσους τα χρησιμοποιούν για να παρακολουθούν streaming περιεχόμενο σε διαφορετικές χώρες από αυτή που κατοικούν. Όμως, είναι αρκετό για απλές εργασίες και για την προστασία του χρήστη κατά τη σύνδεση σε δημόσια δίκτυα.

Όπως και να έχει, οποιοδήποτε VPN είναι τόσο ιδιωτικό ή τόσο ασφαλές όσο ο πάροχος VPN που χρησιμοποιείτε, διότι μπορεί να δει όλα τα μη κρυπτογραφημένα δεδομένα που του στέλνετε, καθώς πρέπει να σας στείλει τα δεδομένα που ζητά ο browser. Η Microsoft αναφέρει ότι το Cloudflare διαγράφει οριστικά τα δεδομένα διάγνωσης και υποστήριξης που συλλέγονται κάθε 25 ώρες και ότι τα δεδομένα που επεξεργάζεται υπόκειται στην Πολιτική Απορρήτου της ίδιας.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.