Το Xiaomi Mi 10 Ultra είναι ένα από τα λίγα smartphones που υποστηρίζουν 120W γρήγορη φόρτιση και έρχεται με 120W GaN φορτιστή στο κουτί. Αυτό από μόνο του οδηγεί στο συμπέρασμα ότι το τηλέφωνο θα φορτίζει σίγουρα με τη μέγιστη ταχύτητα. Όμως δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Το Android Authority δοκίμασε τη φόρτιση του Xiaomi Mi 10 Ultra και διαπίστωσε ότι το τηλέφωνο φορτίζει σε πολύ χαμηλότερες ταχύτητες από το αναμενόμενο. Σύμφωνα με τη σελίδα, το smartphone φορτίζει περίπου στα 80W αντί για τα 120W που διαφημίζει η κατασκευάστρια.

Η σελίδα διαπίστωσε ότι στην αρχή ο φορτιστής τραβάει 92.3W και μετά πέφτει στα 86.4W για τη μεγαλύτερη περίοδο φόρτισης. Το Mi 10 Ultra λαμβάνει όλη την ώρα περίπου 80.1W και φορτίζει μέσα σε 21 λεπτά. Προφανώς είναι γρήγορη η φόρτιση, αλλά δεν είναι αυτό που διαφημίζει η Xiaomi.

Όταν μιλάμε για τη θερμοκρασία της μπαταρίας του Xiaomi Mi 10 Ultra αυτή έπιασε τους 43.8°C στα 80W που είναι υψηλότερη από τους ιδανικούς 40°C. Επίσης, αν ποτέ το τηλέφωνο καταφέρει να φορτίσει στα 120W τότε η θερμοκρασία θα είναι πολύ υψηλότερη. Για να πέσει κάτω από τους 40°C το smartphone πρέπει να φορτίσει στα 50W που επιτυγχάνει πλήρη φόρτιση σε 39 λεπτά με θερμοκρασία 39.1°C.

Πρέπει να πω ότι το Mi 10 Ultra δεν είναι μόνιμα σε θερμοκρασίες καύσωνα, γιατί μόλις το επίπεδο της μπαταρίας πιάσει το 70% η ταχύτητα φόρτισης μειώνεται και η θερμοκρασία της μπαταρίας πέφτει.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.