Η Google δοκιμάζει την εμφάνιση βίντεο στις σελίδες δημοφιλών παιχνιδιών στο Play Store. Ένας χρήστης είδε στην εφαρμογή ένα section που ονομάζεται “Watch others play” και ενημέρωσε το Android Police. Για την ακρίβεια, το section εμφανίστηκε στη σελίδα του PUBG Mobile και δείχνει gameplay βίντεο από το YouTube.

Δεν ξέρω πώς λειτουργεί το χαρακτηριστικό, αλλά αν κρίνω από τον τίτλο του βίντεο που φαίνεται στο screenshot τότε η Google διαλέγει βίντεο με περιεχόμενο που θα κάνει τον χρήστη να κατεβάσει την εφαρμογή από το Play Store.

Το χαρακτηριστικό πρέπει να είναι σε limited testing φάση, που σημαίνει ότι η Google το διέθεσε σε πολύ λίγους χρήστες. Άρα, θα το δούμε να κάνει ντεμπούτο στο Play Store όλων των χρηστών σε αρκετούς μήνες από τώρα.

Επίσης, άμα πάρω ως παράδειγμα το PUBG, μάλλον το “Watch others play” θα εμφανίζεται μόνο σε όσα παιχνίδια έχουν μεγάλο κοινό, για να τραβήξουν ακόμα περισσότερο κοινό στο YouTube. Τεράστιο μέρος των εσόδων της Google είναι από τις διαφημίσεις. Αν τραβήξει κόσμο στο YouTube, οι διαφημιστές θα πληρώνουν περισσότερα και θα ενδιαφέρονται πιο πολύ για την πλατφόρμα.

google play gameplay video

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.