Στο επίκεντρο αγωγής βρίσκεται ο Elon Musk, κατηγορούμενος για απάτη με το γνωστό κρυπτονόμισμα Dogecoin. Πιο συγκεκριμένα, Ο Keith Johnson, ο οποίος περιγράφει τον εαυτό του σαν έναν Αμερικανό πολίτη, υποστηρίζει ότι εξαπατήθηκε από τους κατηγορουμένους στην αγωγή του.

Το Bloomberg αναφέρει ότι ο Johnson ζητά 86 δισεκατομμύρια δολάρια ως ζημιές καθώς και 172 δισεκατομμύριά για απώλειες που υπέστη από τη διαπραγμάτευση του Dogecoin  από το 2019. Το Dogecoin δεν είναι νόμισμα ή μετοχή. Δεν υποστηρίζεται από χρυσό, ή άλλο πολύτιμο μέταλλο δήλωσε ο Johnson σύμφωνα με τη New York Post.

Δεν πληρώνει τόκο ή μέρισμα. Δεν έχει καμία μοναδική χρησιμότητα σε σύγκριση με άλλα κρυπτονομίσματα.  Η αγωγή προσθέτει: Είναι απλώς μια απάτη με την οποία εξαπατώνται ακόμη μεγαλύτεροι ανόητοι για να αγοράσουν το νόμισμα σε υψηλότερη τιμή. Η αγωγή απαιτεί επίσης από τον Musk και τις εταιρείες του να σταματήσουν να προωθούν το κρυπτονόμισμα.

Η αξία του Dogecoin αγγίζει περίπου τα 5 λεπτά αυτή τη στιγμή από το υψηλό των 54 λεπτών του ευρώ που είχε φθάσει το Μάιο του 2021. Η αξία του κρυπτονομίσματος απογειώθηκε όταν ο Musk ξεκίνησε να τουιτάρει για αυτό στις αρχές του 2021.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.