Η Qualcomm αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη κορυφή της αγοράς, με τα chipsets της να παρουσιάζουν τις καλύτερες επιδόσεις. Ωστόσο όμως, τα γραφήματα του AnTuTu δείχνουν ότι ο ανταγωνισμός είναι πιο κοντά από ποτέ άλλοτε. Όπως σημειώνει η ιστοσελίδα gsmarena.com, ο ανταγωνισμός είναι μικρότερος κιόλας, τουλάχιστον, στη Κίνα, καθώς η Samsung δεν πουλά Exynos, η HiSilicon αντιμετωπίζει τα γνωστά προβλήματα, επομένως τα γραφήματα που θα δείτε παρακάτω αντικατοπτρίζουν περισσότερο την αγορά της Κίνας.

Ξεκινώντας από τα flagships, τα Snapdragon 8 Gen 1 smartphones που βρίσκονται στις τρεις πρώτες θέσεις είναι τα Red Magic 7 Pro, iQOO 9 και 9 Pro. Ωστόσο, ο Mediatek Dimensity 9000 βρίσκεται μια ανάσα πίσω. Τα Redmi K50 Pro ακολουθούν στην τέταρτη θέση με Dimensity 9000 ενώ το Oppo X5 Pro βρίσκεται στην έκτη θέση.

H ομάδα του AnTuTu αποδίδει την πρώτη θέση του Red Magic στις εξαιρετικές δυνατότητες ψύξης που παρέχει, κάτι που επιτρέπει τον επεξεργαστή να διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα. Όσον αφορά τα Dimensity 9000 το Antutu επισημαίνει συγκεκριμένα ότι η Oppo ακολουθεί μια πιο συγκρατημένη στάση, κάτι που εξηγεί γιατί το Find X5 Pro είναι πιο πίσω από το Redmi. Το K50 Pro δεν πηγαίνει σε performance mode κατά τη διάρκεια της δοκιμής που εξηγεί γιατί δεν πέρασε το 1 εκ.

Ακολουθούν τα καλύτερα value smartphones:

αρχικά από τα 286 ευρώ και κάτω αριστερά και δεξιά από 286 και πάνω

από 570 ευρώ και κάτω και δεξιά από 570 ευρώ και πάνω

Όσον αφορά την μεσαία κατηγορία ο Snapdragon 778G κυριαρχεί.

 

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.