Η Oppo θέλει να ταρακουνήσει τον κλάδο καθώς αναφορές λένε ότι αναπτύσσει το δικό της SoC. Η κίνηση αυτή θα μπορούσε να καταστήσει την εταιρεία αυτάρκη και ανταγωνιστική στην αγορά τόσο από πλευράς επιδόσεων όσο και από πλευράς τιμών. Η πρώτη αναφορά για το chipset της Oppo προήλθε από ένα στέλεχος της MediaTek σε μια συνάντηση ξένων επενδύσεων στο Hsinchu της Ταϊβάν. Το στέλεχος αποκάλυψε ότι η εταιρεία ενδιαφέρεται να αποκτήσει ένα γνήσιο chipset για να διατηρήσει τη θέση της στον κλάδο. Ένας insider ισχυρίστηκε επίσης ότι ο κατασκευαστής smartphone έχει ήδη αρχίσει να εργάζεται πάνω στο chip και θα το βγάλει στην αγορά το 2024.

Πρόσφατα, αξιόπιστη πηγή αποκάλυψε ότι το πρώτο chipset για smartphone της Oppo βρίσκεται στα σκαριά. Το chipset, το οποίο αναμένεται να κατασκευαστεί από την TSMC χρησιμοποιώντας μια διαδικασία 4nm, θα είναι συμβατό με δίκτυα 5G. Οι ειδικοί της βιομηχανίας προβλέπουν ότι ο εσωτερικά κατασκευασμένος επεξεργαστής της εταιρείας θα μπει στην μαζική παραγωγή το δεύτερο εξάμηνο του 2023, με το τελικό προϊόν να κυκλοφορεί το 2024.

Η Oppo φέρεται να έχει επενδύσει πάνω από 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια σε έρευνα και ανάπτυξη για τη δημιουργία του δικού της SoC. Το 2020, όταν έγιναν σαφείς οι περιορισμοί των ΗΠΑ στα προϊόντα της Huawei, η εταιρεία άρχισε να προσαρμόζει την προσέγγισή της. Ο πρώτος προσαρμοσμένος επεξεργαστής της εταιρείας, ο MariSilicon X, κυκλοφόρησε το 2021. Ο MariSilicon X είναι ένα εξειδικευμένο 6nm chip εικόνας που έκανε ξεκάθαρο ότι η Oppo δεν σχεδίαζε να βασιστεί σε SoC και εξαρτήματα που κατασκευάζονται από σημερινούς συνεργάτες της, όπως η MediaTek και η Qualcomm. Η εταιρεία διαθέτει επίσης το chip συνδεσιμότητας MariSilicon Y.

Ενώ η Oppo δεν έχει επιβεβαιώσει την είδηση για το δικό της SoC, οι αναφορές δείχνουν ότι η ανακοίνωση θα γίνει σύντομα. Η απόκτηση του δικού της γνήσιου chipset θα μπορούσε να βοηθήσει την Oppo να διατηρήσει τη θέση της στην πρωτοπορία του κλάδου, καθώς εταιρείες όπως η Google, η Apple, και η Samsung, έχουν ήδη αναπτύξει τα δικά τους ιδιόκτητα chipset. Με τις εταιρείες να γίνονται αυτάρκεις, ο κλάδος θα μπορούσε να δει μια στροφή προς μεγαλύτερη ανεξαρτησία, έχοντας κατά νου τις πρόσφατες ελλείψεις πυριτίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.