Πριν λίγη ώρα λάβαμε ένα email από το γραφείο Τύπου των  ΕΛΤΑ, που διάβασαν το άρθρο μας και μας έστειλαν διευκρινήσεις για το θέμα με τα τελωνειακός ελεύθερα δέματα που έρχονται από χώρες εκτός της Ε.Ε. Το email αναφέρει τα παρακάτω:

Τα ΕΛΤΑ προχωρούν σε διευκρινίσεις σε συνέχεια δημοσιευμάτων που προέκυψαν τις τελευταίες ώρες αναφορικά με τις αλλαγές στα ειδικά τέλη εκτελωνισμού και τα οποία έχουν προκαλέσει ανησυχία στους καταναλωτές που αγοράζουν προϊόντα από χώρες εκτός Ε.Ε

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία διαβεβαιώνουν τους πελάτες που πραγματοποιούν αγορές από χώρες εκτός Ε.Ε. ότι για όλα τα αντικείμενα επιστολικού ταχυδρομείου που χαρακτηρίζονται  από τις Τελωνειακές Αρχές «Ελεύθερα», δηλαδή χωρίς τελωνειακή διασάφηση, το τέλος εκτελωνισμού ήταν και παραμένει μηδενικό. Τα αντικείμενα αυτά φέρουν την πράσινη αυτοκόλλητη ετικέτα.

Τα ΕΛΤΑ στις 03 Φεβρουαρίου 2020 αναπροσάρμοσαν την τιμολογιακή τους πολιτική, στα «Ειδικά Τέλη Εκτελωνισμού». Στο νέο τιμοκατάλογο έχει προστεθεί «Τέλος Εκτελωνισμού» για τα ταχυδρομικά αντικείμενα που φέρουν τελωνειακή διασάφηση, ακόμη κι αν κατά την διαδικασία εκτελωνισμού αυτή προσδιοριστεί ως μηδενική.

Τέλος, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στους πελάτες ότι ο διαχωρισμός των ταχυδρομικών αντικειμένων που προέρχονται από τρίτες χώρες, σε αυτά που έχουν τελωνειακό ενδιαφέρον και σε αυτά που δεν έχουν, γίνεται από Τελωνειακές Αρχές και όχι από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις της ενωσιακής και εθνικής νομοθεσίας.

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Παλι καλα. 15€ χαράτσι για δεματα κατω των 22€ θα ηταν κλοπή! Απο την στιγμη που είναι χωρίς φορο και έχεις πληρώσει τον ΕΛΤΑ στα μεταφορικά όταν αγορασες στο σαϊτ εξωτερικού, γιατί ο ΕΛΤΑ πληρώνεται απο αυτα τα λεφτα, τότε θα ήταν η κλοπή της 10ετιας. Παλι καλά γιατι σε αυτη την χωρα δεν βρισκεις δικιο

    • Μάλλον δεν το κατάλαβες καλά! Τα 15€ θα τα πληρώνουμε γιατί τον εκτελωνισμο λέει ΔΕΝ τον κάνουν τα ΕΛΤΑ αλλά το τελωνείο!!!. Περαστικά μας.

  2. Πόσο κάνει ένα δέμα 5 ευρώ; Έλα μωρέ, άσε 70 ευρώ και φύγε;

    Όπου κι αν πας όπου κι αν πας;
    εδώ παπάς εκεί παπάς;
    πού είν’ ο παπάς; πού είν’ ο παπάς;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.