Έγινε γνωστό ότι η Samsung ζητάει από τα ανεξάρτητα service να αποσυναρμολογούν Galaxy smartphone και να της στέλνουν τα στοιχεία του πελάτη αν η συσκευή έχει κομμάτια hardware που δεν προέρχονται από αυτή.

Επιπλέον, η iFixit ανακοίνωσε ότι διακόπτει τη συνεργασία της με τον νοτιοκορεάτικο τεχνολογικό κολοσσό επειδή κάνει δύσκολη την όλη διαδικασία επισκευής των συσκευών της, με διάφορους τρόπους.

Η διακοπή της συνεργασίας θα τεθεί σε εφαρμογή στις 17 Ιουνίου και από εκεί και πέρα δεν θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να αγοράζουν κομμάτια και εργαλεία για τα Galaxy smartphone της Samsung.

Η Samsung ζητάει αποσυναρμολόγηση συσκευών και παράδοση στοιχείων του κατόχου

Το Android Authority εξασφάλισε μία δήλωση από τη Samsung, ώστε να προβάλλει και την πλευρά του κατασκευαστή smartphone, έναντι της ανακοίνωσης και τοποθέτησης της iFixit.

Σύμφωνα με την εταιρεία, τα ανταλλακτικά για τα Galaxy smartphone θα είναι διαθέσιμα από την ιστοσελίδα Samsungparts.com σε συνεργασία με έναν άλλο πάροχο επισκευών που ονομάζεται Encompass.

Όπως αναφέρει το Android Authority, και μπορούμε να επιβεβαιώσουμε εμείς στο Techmaniacs, η σελίδα δεν περιέχει ανταλλακτικά για smartphone. Αντιθέτως, έχει ανταλλακτικά για συσκευές όπως πλυντήρια, τηλεοράσεις, και άλλα.

Από την άλλη, αν και δεν βρίσκονται σε κοινή θέα, ανταλλακτικά για smartphone μπορούν να βρεθούν με μία απλή αναζήτηση. Ωστόσο, η διαθεσιμότητα είναι εξαιρετικά περιορισμένη, τη δεδομένη στιγμή.

Παράλληλα με την τοποθέτηση της Samsung, έγιναν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για τη διακοπή της συνεργασίας με την iFixit. Σύμφωνα με τον CEO της iFixit, Kyle Wiens, ο βασικός λόγος είναι το κόστος των ανταλλακτικών.

Πέρα από την υψηλή τιμή στην οποία προσφέρει η Samsung τα ανταλλακτικά στο iFixit, η δεύτερη ισχυρίζεται ότι είναι αδύνατο να εξασφαλίσει κομμάτια για τα πιο πρόσφατα μοντέλα της εταιρείας, τα οποία έχει στα χέρια της η Encompass.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.