Τον Σεπτέμβριο του 2021, η Xiaomi αναζητούσε beta testers για το “Pure Mode” στην κινεζική έκδοση του MIUI. Ωστόσο, η εταιρεία δεν αναφέρθηκε ποτέ ξανά στο χαρακτηριστικό και την πρόοδο που έχει ή δεν έχει κάνει.

Όπως είναι λογικό οι περισσότεροι υπέθεσαν ότι το παράτησε, αλλά ένας χρήστης του MIUI στην Κίνα παρατήρησε ότι η εταιρεία έχει ήδη διαθέσει τη λειτουργία στα smartphones της – από τις 15 Ιανουαρίου 2022.

Το “Pure Mode” στο MIUI βοηθά στην ασφάλεια του χρήστη αποτρέποντάς τη λήψη κακόβουλων εφαρμογών από το διαδίκτυο. Όλο αυτό θυμίζει τον έλεγχος ασφαλείας που έχουν οι συσκευές που τρέχουν ColorOS από τις Oppo, Realme και OnePlus.

Ωστόσο, μία σημαντική διαφορά είναι ότι η εφαρμογή του ColorOS είναι η σάρωση της εφαρμογής για κακόβουλο λογισμικό μετά την εγκατάσταση, ενώ η υλοποίηση του MIUI είναι ασφαλέστερη για τον τελικό χρήστη: η εφαρμογή εγκαθίσταται αφού η Xiaomi έχει κάνει έλεγχο.

Το “Pure Mode” κάνει ανίχνευση ιών για να εντοπίσει εάν υπάρχει κρυμμένος ιός, trojan, ή κακόβουλο λογισμικό στην εφαρμογή. Μετά κάνει έλεγχο απορρήτου για να εντοπίσει εάν η εφαρμογή συλλέγει προσωπικά δεδομένα του χρήστη χωρίς τη συγκατάθεσή του.

Τρίτο βήμα είναι η ανίχνευση συμβατότητας για να εντοπίσει εάν η εφαρμογή είναι συμβατή με το τηλέφωνο που θα εγκατασταθεί, για να αποτρέψετε τυχόν σφάλματα. Τέλος, οι εφαρμογές που επιτρέπονται στο Pure Mode, εγκαθίστανται και δοκιμάζονται με μη αυτόματο τρόπο από πραγματικούς χρήστες για να επιβεβαιωθεί η συμβατότητα και η ασφάλειά τους.

Όσον αφορά τον τρόπο ενεργοποίησης του “Pure Mode” στο MIUI, υπάρχουν 2 μέθοδοι. Πρώτον, στο πρόγραμμα εγκατάστασης της εφαρμογής του MIUI, στην επάνω δεξιά γωνία, πατάς “Ρυθμίσεις”, μετά “Pure Mode”, και μετά το κουμπί “Ενεργοποίηση τώρα”.

Η άλλη μέθοδος αφορά την εγκατάσταση μιας εφαρμογής που δεν έχει ελεγχθεί ακόμη από το “Pure Mode”. Στο αναδυόμενο παράθυρο επιτυχούς εγκατάστασης επιλέγεις “Ενεργοποίηση Pure Mode” για να κάνεις έλεγχο ασφαλείας στην εφαρμογή.

Μετά την ενεργοποίηση του Pure Mode, οι εφαρμογές που δεν έχουν ελεγχθεί με μη αυτόματο τρόπο από τη Xiaomi θα υποβληθούν σε μη αυτόματο έλεγχο ασφαλείας για να διασφαλιστεί ότι πληρούν τις απαραίτητες απαιτήσεις. Εάν η εφαρμογή έχει σημειωθεί ως ασφαλής από τη Xiaomi, τότε μπορείς να προχωρήσεις στην εγκατάσταση της.

Για εφαρμογές που δεν έχουν ακόμη ελεγχθεί ή έχουν κριθεί επικίνδυνες από τη Xiaomi, οι χρήστες δεν μπορούν να τις εγκαταστήσουν. Εάν εμπιστεύονται όμως την μη ελεγμένη ή επικίνδυνη εφαρμογή, μπορούν να προχωρήσουν στην εγκατάσταση της, αρκεί πρώτα να πάνε “Ρυθμίσεις” > “Pure Mode” > “Εξουσιοδότηση αυτής της εγκατάστασης”.

Όποιος θέλει να απενεργοποιήσει το “Pure Mode“, τότε πάει στο πρόγραμμα εγκατάστασης της εφαρμογής του MIUI, στην επάνω δεξιά γωνία πατάει “Ρυθμίσεις” > “Pure Mode” και στη συνέχεια πατάει το κουμπί “Απενεργοποίηση τώρα”.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.