Η Apple κυκλοφόρησε το macOS 12 Monterey, σχετικά πρόσφατα. Αυτή η σημαντική έκδοση αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας ομιλίας του WWDC21, τον Ιούνιο. Από τότε ήταν σε beta ώστε να εξασφαλίσει η εταιρεία μια ομαλή εμπειρία για τους χρήστες. Κατά ειρωνικό τρόπο, φαίνεται ότι η σταθερή έκδοση έχει καταστρέψει κάποιους παλαιότερους Mac υπολογιστές ορισμένων χρηστών.

Σύμφωνα με το MacRumors, είχαν εμφανιστεί στο διαδίκτυο tweets από θυμωμένους και ανήσυχους χρήστες που δεν μπορούσαν να ενεργοποιήσουν τα Mac τους. Η διαδικασία ενημέρωσης στο macOS 12 Monterey απλώς διέλυσε τους premium υπολογιστές τους και τους κατέστησε άχρηστους. Οι Mac είναι πιο δύσκολο να αποκατασταθούν όταν είναι brick, σε σύγκριση με τα iPhone, iPad, και iPod. Σε ορισμένες περιπτώσεις απαιτείται ακόμα και επισκευή από service.

Φαίνεται ότι το πρόβλημα επηρέαζε κυρίως τους παλαιότερους Mac υπολογιστές, ιδιαίτερα αυτούς που χρησιμοποιούν Intel. Το πρόβλημα δεν ήταν τόσο εκτεταμένο όσο η περσινή καταστροφή του Big Sur, αλλά εξακολουθούσε να καταστρέφει αρκετές συσκευές. Είχαμε προτείνει, όσοι έχετε ως κύρια συσκεύη το Mac σας να περιμένετε για μια μελλοντική ενημέρωση που θα περιέχει fix και δεν θα μετατρέψει τον υπολογιστή σας σε ένα άχρηστο κουτί. Είχαμε δίκιο.

Σε πρώτη φάση είχαμε πει ότι η Apple δοκιμάζει το macOS 12.1 beta, αλλά η τελική έκδοση δεν αναμένεται να κυκλοφορήσει αυτόν μέσα στο 2021. Δεν ήταν σαφές εάν αυτή η έκδοση θα διόρθωνε το πρόβλημα του bricking, αλλά θεωρήσαμε ασφαλές να υποθέσουμε ότι η Apple γνωρίζει το πρόβλημα, λαμβάνοντας υπόψη ότι η υποστήριξη της εταιρείας είχε απαντήσει σε ορισμένα από τα tweets. Και σε αυτό είχαμε δίκιο.

Η Apple βρήκε την αιτία που έκανε τα Intel Mac με T2 chip να αποτυγχάνουν να ανοίξουν μετά το update στο macOS 12 Monterey και κυκλοφόρησε fix που είναι διαθέσιμο μέσω των updates του λειτουργικού συστήματος. Όσοι αναβαθμίσουν τώρα τα συστήματα τους φαινομενικά δεν θα έχουν πρόβλημα. Από την άλλη όσοι την πάτησαν ήδη πρέπει να επικοινωνήσουν με το Apple Support για να τους βοηθήσει να επαναφέρουν τα συστήματα τους.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.