Τον Αύγουστο, η Huawei ανακοίνωσε το EMUI 12 που έχει σχεδιαστεί για smartphone και tablet της εταιρείας. Ενώ η εταιρεία προωθεί αρκετά το HarmonyOS, συνεχίζει να δουλεύει στο EMUI 12 που έχει σχεδιαστεί για πολλές από τις συσκευές που δεν θα πάρουν το νέο OS.

Παρ’ όλα αυτά, η νέα ROM έχει μερικές από τις καλύτερες πτυχές του HarmonyOS και τις προσφέρει σε όσους χρήστες δεν θα μπορούν να τρέξουν το νέο λειτουργικό. Από τις αρχές Νοεμβρίου, οι testers της global κοινότητας έχουν πρόσβαση στο EMUI 12.

Στη φωτογραφία βλέπουμε όλες τις συσκευές που θα πάρουν τελικά το EMUI 12 και μετά την αναβάθμιση τους οι χρήστες θα έχουν πρόσβαση σε πολλές λειτουργίες εμπνευσμένες από το HarmonyOS.

EMUI 12 Global Release Beta

Αυτές οι δυνατότητες θα επικεντρωθούν στη βελτιωμένη συνεργασία πολλών συσκευών, σε πιο φυσικά animation, σε έναν νέο πίνακα ελέγχου, στην καλύτερη απόδοση του συστήματος, και τη βελτίωση της διαχείρισης του απόρρητο.

Το νέο UI έχει σχεδιαστεί με τρία κυρίως χρώματα. Το μαύρο, το άσπρο και το μπλε που υπάρχουν σχεδόν σε κάθε σημείο του συστήματος. Αυτό δίνει στο EMUI 12 μια πολύ απλή αλλά αναζωογονητική εμφάνιση. Αυτά τα χρώματα θα τα βρούμε επίσης στον νέο πίνακα ελέγχου, ο οποίος μοιάζει πολύ με αυτόν του HarmonyOS.

Ο ολοκαίνουργιος Πίνακας Ελέγχου επιτρέπει την πρόσβαση στις ρυθμίσεις που χρησιμοποιούνται πιο συχνά, σύροντας το δάχτυλο προς τα κάτω. Η διαχείριση της μουσικής, των συσκευών Bluetooth, και των ασύρματων δικτύων γίνεται πιο γρήγορα από ποτέ. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα εναλλαγής μεταξύ συσκευών.

Χρησιμοποιώντας τον Πίνακα Ελέγχου μπορούμε εύκολα να μεταφέρουμε ήχο από το τηλέφωνό στα ασύρματα ακουστικά, βίντεο σε μεγαλύτερη έξυπνη οθόνη, μηνύματα και κλήσεις στο tablet, ή να προβάλουμε και να επεξεργαστούμε φωτογραφίες και άλλα αρχεία από το τηλέφωνό στον φορητό υπολογιστή.

Με το EMUI 12, οι ιστοσελίδες και οι εφαρμογές φορτώνουν πιο γρήγορα και η απόκριση του συστήματος παραμένει γρήγορη ακόμη και μετά από μακροχρόνια χρήση. Στη διαδικασία ξεκλειδώματος της συσκευής προστέθηκαν επίσης περισσότερες επιλογές προστασίας του απορρήτου.

Το EMUI 12 για το Nova 9 είναι ήδη διαθέσιμο στην Ευρώπη, αλλά η κυκλοφορία του θα φέρει το HarmonyOS σε πολλές ακόμα συσκευές σε όλο τον κόσμο. Μένει να δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα με τη διάθεση αυτής της ROM.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.