Είναι γεγονός πως έχει περάσει αρκετός χρόνος, αλλά τελικά η Apple κάνει επισήμως διαθέσιμο το νέο iOS 11.4. Μαζί με την συγκεκριμένη έκδοση, έρχεται και η λειτουργία Messages in iCloud, η οποία ανακοινώθηκε σχεδόν πριν από ένα χρόνο, όταν η Apple παρουσίασε για πρώτη φορά το  iOS 11 στο WWDC 2017. Είναι γεγονός, ότι η λειτουργία Messages in iCloud είναι λίγο περίπλοκη στη λειτουργία της. Ας αναφερθούμε αναλυτικά σε αυτή.

  1. Αποθηκεύει όλα τα μηνύματα, είτε είναι του iMessege είτε SMS από όλες τις συσκευές σας στο iCloud, το οποίο επιτρέπει το καλύτερο συγχρονισμό μεταξύ όλων των συσκευών.
  2. Συγχρονίζει όλα τα διαγραμμένα μηνύματα μεταξύ όλων των συσκευών του iCloud, επομένως όταν θα προβείτε στη διαγραφή μιας συζήτησης θα διαγράφεται από παντού αντί να χρειαστεί να την διαγράψετε εσείς χειροκίνητα σε κάθε συσκευή.
  3. Αποθηκεύει τις φωτογραφίες τα συνημμένα και τα παλαιότερα μηνύματα των συσκευών σας στο iCloud, εξοικονομώντας έτσι σημαντικό αποθηκευτικό χώρο.
  4. Συγχρονίζει όλα τα παλιά iMesseges σε νέες Apple συσκευές επομένως αν αγοράσατε ένα νέο iPad, iPhone ή MAC, το Messages on iCloud θα συγχρονίσουν όλο το ιστορικό μηνυμάτων.

Αυτά είναι κατά βάση όσα πρέπει να γνωρίζετε. Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι με αυτό το νέο feature δίνεται έμφαση στον καλύτερο συγχρονισμό των μηνυμάτων με όλες σας τις συσκευές αντί μόνο αυτών που μόλις λήφθηκαν. Για να ενεργοποιήσετε το νέο feature θα πρέπει να μεταβείτε στο Settings app —> Apple ID page —> iCloud. Σαν ένα μέτρο ασφαλείας οι χρήστες θα πρέπει να έχουν ενεργοποιημένο το  two-factor authentication σύστημα. Αν έχετε ένα Mac πηγαίνετε στο Message app, Preferences και έπειτα τσεκάρετε το “Messages in iCloud” box. Σημειώνεται, ότι το Messages in iCloud θα λαμβάνει λίγο περισσότερο χώρο iCloud όπως είναι φυσικό.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.