Από σήμερα, το WhatsApp προσθέτει end-to-end κρυπτογράφηση στα αντίγραφα ασφαλείας του cloud, τόσο σε Android όσο και σε iOS. Ενώ η υπηρεσία είχε end-to-end κρυπτογράφηση, από προεπιλογή, τα τελευταία πέντε χρόνια, μέχρι τώρα αν επιλέγατε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των συνομιλιών σας στο Google Drive (από την έκδοση Android) ή στο iCloud (εάν χρησιμοποιείτε iOS), αυτά τα αντίγραφα ασφαλείας δεν θα κρυπτογραφούνταν.

Τώρα, μπορείτε να ενεργοποιήσετε την end-to-end κρυπτογράφηση για τα αντίγραφα ασφαλείας σας. Η Facebook αναφέρει ότι δεν είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή, γι’ αυτό πρέπει να πάτε στις Ρυθμίσεις > Συνομιλίες> Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας συνομιλίας > End-to-end κρυπτογραφημένη αντιγράφων ασφαλείας.

Όταν το κάνετε αυτό, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε είτε έναν κωδικό πρόσβασης της επιλογής σας είτε ένα 64ψήφιο κλειδί κρυπτογράφησης που γνωρίζετε μόνο εσείς. Μόλις ρυθμίσετε όλα αυτά, ούτε το WhatsApp ούτε η Google ή η Apple θα μπορούν να διαβάσουν τα αντίγραφα ασφαλείας σας χωρίς το κλειδί ή τον κωδικό πρόσβασής.

Το Facebook ορθώς επισημαίνει ότι το WhatsApp είναι η μόνη παγκόσμια υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων που παρέχει τέτοιο επίπεδο ασφάλειας σε τέτοια κλίμακα. Η νέα λειτουργία που επιτρέπει την end-to-end κρυπτογράφηση των αντιγράφων ασφαλείας θα κυκλοφορήσει με αργούς ρυθμούς και μόνο σε όσους έχουν την τελευταία έκδοση της εφαρμογής για Android ή iOS.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.