Οι εφαρμογές Apple Music, TV και Devices, τις οποίες ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός δοκίμαζε για υπολογιστές με Windows εδώ και καιρό, επιτέλους είναι διαθέσιμες για όλους τους χρήστες. Η κυκλοφορία τους σηματοδοτεί το τέλος της εφαρμογής iTunes για ορισμένους υπολογιστές.

Αυτές οι εφαρμογές αποτελούν μέρος της προσπάθειας της Apple να χωρίσει το iTunes στον υπολογιστή σε πολλαπλές πλατφόρμες, ώστε να αντικατοπτρίζει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι ίδιες εφαρμογές στους Mac.

Στα Windows 10 και μεταγενέστερα, οι χρήστες PC μπορούν να κατεβάσουν τις τρεις ξεχωριστές εφαρμογές για τη διαχείριση των συσκευών και την πρόσβαση στο περιεχόμενο του Apple Music και του Apple TV.

Η Microsoft ανακοίνωσε για πρώτη φορά τα σχέδια για τις εφαρμογές Apple Music και TV, ειδικά για το Microsoft Store, τον Οκτώβριο του 2022. Οπότε ο διαχωρισμός από το iTunes ήταν στα σκαριά για περισσότερο από ένα χρόνο.

Οι αυτόνομες εφαρμογές Music, Devices και TV κυκλοφόρησαν σε preview τον Ιανουάριο του 2023 και έκτοτε η Apple πραγματοποιεί τακτικές ενημερώσεις. Από σήμερα, η ετικέτα “Preview” έχει αφαιρεθεί από τις τρεις εφαρμογές των Windows. Ας δούμε αναλυτικά τι προσφέρει η κάθε εφαρμογή.

Η εφαρμογή Apple Music παρέχει στους χρήστες των Windows έναν τρόπο να ακούν και να διαχειρίζονται μουσική από τη βιβλιοθήκη τους στο iTunes, συμπεριλαμβανομένων των αγορών στο iTunes Store.

Από την άλλη, η εφαρμογή Apple TV επιτρέπει στους χρήστες να παρακολουθούν και να διαχειρίζονται ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές από το iTunes. Και οι δύο εφαρμογές παρέχουν επίσης πρόσβαση στις υπηρεσίες streaming της Apple, Music και TV+.

Όσον αφορά την εφαρμογή Apple Devices, αυτή έχει σχεδιαστεί για να επιτρέπει στους κατόχους υπολογιστών να δημιουργούν και να επαναφέρουν αντίγραφα ασφαλείας, να ενημερώνουν και να διαχειρίζονται τα iPhone και τα iPad τους, καθώς και να συγχρονίζουν περιεχόμενο από τους υπολογιστές τους.

Η χρήση των αυτόνομων εφαρμογών απαιτεί Windows 10 ή νεότερη έκδοση και πρέπει να εγκατασταθούν και οι τρεις εφαρμογές για την πλήρη μετάβαση από το iTunes. Μετά την προσθήκη των εφαρμογών σε έναν υπολογιστή, το iTunes χρησιμοποιείται μόνο για την πρόσβαση σε podcasts και audiobooks. Η βιβλιοθήκη του iTunes δεν πρέπει να διαγραφεί, επειδή χρησιμοποιείται από τις εφαρμογές Apple Music και TV.

Οι χρήστες PC που δεν μπορούν να κάνουν ενημέρωση στα Windows 10 μπορούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το iTunes, αλλά οι νέες αυτόνομες εφαρμογές προσφέρουν μια πολύ πιο σύγχρονη και απλή στη χρήση εμπειρία που αντικατοπτρίζει περισσότερο τις διεπαφές των Mac.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.