Η Google είναι γνωστή για τα Easter eggs που φτιάχνει και προσθέτει σε όλα τα προϊόντα της. Σε αυτό το άρθρο θα δούμε τα καλύτερα κρυφά παιχνίδια και Easter eggs που έχει βάλει η εταιρεία στο Google Search.

Αναγράμματα

Το ανάγραμμα είναι μία λέξη που αν αλλάξεις τη σειρά από τα γράμματα βγαίνει μία άλλη λέξη ή φράση. Αν λοιπόν γράψεις στο Google Search “anagram” αυτό σε ρωτάει αν εννοείς το “nag a ram” γιατί πολύ απλά είναι το ανάγραμμα της αρχικής λέξης.

Το στραβό Google

Αν στο Google Search γράψεις “Askew” που σημαίνει στραβά, η σελίδα αποτελεσμάτων γέρνει λίγο προς τα δεξιά.

Το σπίτι των κατασκόπων

Στην Αγγλία υπάρχει ένα κτίμα στο οποίο βρίσκεται ένα κτίριο που ήταν η μυστική κατοικία ειδικών στην αποκρυπτογράφηση κώδικα. Το κτίμα ονομάζεται “Bletchley Park” και αν αναζητήσεις το όνομα του θα δεις ότι το όνομα του εμφανίζεται κρυπτογραφημένο.

Η HTML που αναβοσβήνει

Στην HTML υπάρχει ένα tag το οποίο κάνει τα γράμματα να αναβοσβήνουν. Αν λοιπόν αναζητήσεις στο Google Search το “bling tag” ή το “Blink HTML” ή το “”, τότε οι λέξεις “Blink” και “HTML” θα αναβοσβήνουν σε όλα τα αποτελέσματα.

Ασκήσεις αναπνοής

Μήπως θες να επαναφέρεις τον ρυθμό της αναπνοής σου γιατί ανέβηκες τη σκάλα και λαχάνιασες; Αναζήτησε στο Google το “Breathing Exercise”, πάτα το play και ξεκίνα τις ασκήσεις αναπνοής.

Μαθήματα χωρού

Το Cha-Cha Slide είναι αρκετά γνωστό τραγούδι από τον DJ Casper. Αν αναζητήσεις το όνομα του στο Google Search στην κορυφή των αποτελεσμάτων θα υπάρχει ένα βίντεο που δίπλα στον τίτλο έχει ένα εικονίδιο. Για να μάθεις να χορεύεις το Cha-Cha Slide, δεν έχεις παρά να κάνεις κλικ στο εικονίδιο και να ακολουθείς την κίνηση της οθόνης.

Το Παιχνίδι της Ζωής

Ο Βρετανός μαθηματικός Jonh Horton Conway δημιούργησε το Παιχνίδι της Ζωής. Στην ουσία, πατάς play, κάθεσαι χαλαρά στην καρέκλα σου, και παρακολουθείς κύτταρα να γεννιούνται, να πολλαπλασιάζονται, και να πεθαίνουν.

Ας ανατρέψουμε τα δεδομένα

Βαρέθηκες την απλή ζωή; Δεν θες άλλο αποτελέσματα χωρίς κίνδυνο; Θες να δεις με τα ίδια σου τα μάτια τι θα έβλεπε ένας πιλότος αν είχες στο τζάμι του αεροσκάφους το Google Search ενώ έκανε πλήρη περιστροφή στον άξονα του σκάφους; Πολύ απλά γράψε “Do a Barrel Roll” και πάτα Enter.

Finger Spinner

Η μόδα έχει περάσει, αλλά η Google δεν ξεχνάει τίποτα. Γράψε “spinner”, άλλαξε τον διακόπτη στα δεξιά σε “Fidget”, και ξεκίνα να γυρνάς το fidget spinner που βλέπεις στην οθόνη.

Κορώνα γράμματα

Θες να λύσεις μία διαφωνία σαν σοβαρός ενήλικας, απαντώντας το ερώτημα ποιος κερδίζει με ένα νόμισμα; Πολύ ωραία! Μιας που σπανίζουν πλέον τα νομίσματα σου έχω τη λύση. Γράψε στο Google Search “Flip a Coin”, πάτα Enter, και κλίκαρε το “FLIP AGAIN” όσες φορές θες.

Κάνε κλικ στο “2” για να δεις τα επόμενα έξυπνα μυστικά!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.