Μην σπας το κεφάλι σου για τα νούμερα του Τζόκερ
Εντάξει, δεν είναι χρήσιμο μόνο για το Τζόκερ, μερικοί παίζουν ακόμη ΛΟΤΤΟ. Γενικά μπορεί να θες να διαλέξεις ένα τυχαίο νούμερο σε αμέτρητες περιπτώσεις. Για να μην παιδεύεσαι και κατεβάζεις άκυρα apps στο κινητό, μπες απλά στο Google Search και αναζήτησε το “Random Number Generator”, γράψε το μικρότερο νούμερο και το μεγαλύτερο στα “Min” και “Max” και πάτα “GENERATE”. Το Google θα διαλέξει για σένα ένα τυχαίο νούμερο. Επίσης, αν βάλεις για “Min” και “Max” το 100 θα δεις το emoji του “100” και αν βάλεις ένα από τα νούμερα να είναι από 10 ψηφία και πάνω τότε θα δεις το ένα emoji που τα έχει παίξει.
Επιστροφές καταστροφές
Η Οξφόρδη ορίζει ως “recursion” την επαναλαμβανόμενη εφαρμογή μιας αναδρομικής διαδικασίας ή ορισμού. Όταν κάνεις αναζήτηση τη λέξη “recursion” εμφανίζεται το “Did you mean: recursion”. Αν πατήσεις την πρόταση που κάνει το Google Search απλά κάνει refresh η σελίδα αποτελεσμάτων. Όσες φορές και να το κάνεις θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα.
Ρίξε μια ζαριά καλή
Παίζεις τάλβι και επειδή χάνεις πέταξες στο πουθενά τα ζάρια; Μην πας μέχρι το περίπτερο δεν αξίζε, απλά γράψε στο Google Search “roll a die”, διάλεξε το εξάπλευρο ζάρι για να βάλεις δύο στην εφαρμογή, και πάτα “Roll”. Δεν είναι το ίδιο, αλλά από το τίποτα.
Παλιά καλή πασιέντζα
Στα Windows 10 δεν υπάρχει πασιέντζα, αλλά μπορείς να παίξεις μία παρτίδα στα γρήγορα – και δύο, και τρεις, και όσες θες – γράφοντας στην αναζήτηση της Google “Solitaire”. Μετά διαλέγεις επίπεδο δυσκολίας και πατάς “Play”.
Στα χνάρια ενός σκαντζόχοιρου
Η πρώτη πίστα του Sonic the Hedgehog που κυκλοφόρησε το 1991 ήταν η Green Hill Zone. Αν αναζητήσεις το όνομα της στο Google Search, στα δεξιά που έχει το panel πληροφοριών εμφανίζεται το Sonic, κάνοντας κλικ πάνω του ο μπλε σκαντζόχοιρος κάνει το κλασικό spin.
Μία ζωή ακόμα
Μιας που πιάσαμε τα παιχνίδια – ξέρω είχαμε πιο πάνω το Pac Mac – το Super Mario Bros. βγήκε το 1985 και κατέκτησε τον κόσμο. Όταν αναζητάς το παιχνίδι, στο panel πληροφοριών υπάρχει ένα κλασικό block με το “?”. Κάθε φορά που κάνεις κλικ το block αναπηδάει και ακούγεται ο ήχος του νομίσματος, αν έχει υπομονή και πατήσεις 100 φορές θα ακούσεις το ήχο του one-up life.
Text adventure
Τα text adventure είναι πολύ ιδιαίτερα παιχνίδια που λίγοι αγαπούν. Αν είσαι ένας από αυτούς, γράψε στο Google Search “Text Adventure”, κάνε δεξί κλικ στη σελίδα, διάλεξε το “Inspect”, και μπες στο “Console”. Θα δεις ένα text adventure και η πρώτη ερώτηση είναι αν θες να παίξεις. Γράψε “Yes” πάτα Enter, και ξεκίνα την περιπέτεια σου.
Τρίλιζα
Το πιο “απλό” παιχνίδι στον κόσμο με την πιο “βαθιά” στρατηγική, και σίγουρα ένας καλός time killer. Γράψε “tic-tac-toe” στην αναζήτηση της Google και θα δεις στην κορυφή της σελίδα μία τρίλιζα. Διάλεξε τη δυσκολία και κάνε κλικ για να βάλεις το πρώτο “X” για να ξεκινήσει το παιχνίδι.
Χρονοδιακόπτης και χρονόμετρο
Το ξέρω όλα τα κινητά έχουν εφαρμογές ρολογιού που έχουν χρονοδιακόπτες (aka αντίστροφη μέτρηση) και χρονόμετρα, αλλά όσο περισσότερα ξέρεις τόσο το καλύτερο. Αναζήτησε τη λέξη “timer”, γράψε τον χρόνο που θες και πάτα “START”. Στο ίδιο πλαίσιο υπάρχει και χρονόμετρο για να μετράς γύρους ή ότι άλλο θες.
Webdriver Torso
Ναι ξέρω παίζει να μην ξέρεις τι είναι αυτό. Το Webdriver Torso είναι ένα αυτόματο κανάλι του YouTube που έφτιαξε η Google και χρησιμοποιείται για να τεστάρει την πλατφόρμα. Αν γράψεις στο Google Search το όνομα του καναλιού το λογότυπο της εταιρείας γίνεται ένα σύνολο από παραλληλόγραμμα που αλλάζουν μέγεθος και χρώμα. Το συγκεκριμένο Easter egg δεν λειτουργεί όταν υπάρχει ενεργό Google Doodle.
Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια
Είτε μεγαλώσαμε σε χωριό, είτε σε πόλη, είναι αδύνατο να ξέρουμε τι ήχο κάνει κάθε ζώο πάνω στη Γη. Αν έχει περιέργεια να ακούσεις τους ήχους κάποιων ζώων, αναζήτησε την ερώτηση “What sound does a dog make?”. Θα βγει ένα panel που λέγεται “Animal Sounds” και έχει διάφορα ζώα. Πάτα το εικονίδιο του ήχου σε όποιο σε ενδιαφέρει και θα ακούσεις τον ήχο που κάνει.
Σαν το σπίτι πουθενά
Στην αυθεντική ταινία “Ο μάγος του Οζ” που κυκλοφόρησε το 1939 με πρωταγωνίστρια τη Τζούντι Γκάρλαντ, τα διάσημα ρουμπινένια παπούτσια της Ντόροθι ήταν ασημένια, όλα αυτά όμως άλλαξαν. Αναζητώντας το “Wizard of Oz” στο panel πληροφοριών υπάρχουν δύο ρουμπινένια παπούτσια. Μόλις τα πατήσεις ακούγεται η Ντόροθι να λέει “There’s no place like home”, η σελίδα αποτελεσμάτων στριφογυρίζει και γίνεται ασπρόμαυρη. Τη θέση από τα παπούτσια παίρνει ένας ανεμοστρόβιλος που μόλις τον πατήσεις ακούγεται ένα ηχητικό εφέ, η σελίδα γυρίζει πάλι, και γίνεται έγχρωμη.
Αυτά είναι 32 πολύ έξυπνα μυστικά του Google Search!
Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.