Fun Facts
Σου αρέσουν τα fun facts ή οι πληροφορίες όπως τα λέμε στα ελληνικά; Δεν χρειάζεται να ψάχνεις άλλο για καμία ψαγμένη ιστοσελίδα, απλά γράψε στο Google Search “Fun Facts” ή “I’m Felling Curious” και η μηχανή αναζήτησης θα εμφανίσει ένα fun fact. Τώρα αν θες να δεις ακόμα περισσότερα πάτας το “ASK ANOTHER QUESTION”.
Google όπως παλιά
Ήξερες ότι η Google ιδρύθηκε το 1998 στις 4 Σεπτεμβρίου; Αν όχι, το έμαθες τώρα. Η εταιρεία δίνει την ευκαιρία στους χρήστες να δουν πώς ήταν τότε η μηχανή αναζήτησης. Απλά γράψε “Google in 1998” και πάτα Enter.
Logo Evolution
Δεν γράφω Lego, “Logo” γράφω. Αναζήτηση στο Google Search το “Google Logo History” και δες πώς άλλαξε το λογότυπο της εταιρείας αυτά τα 22 χρόνια που έχουν περάσει από την ίδρυση της.
Έπεσε ή όχι
Θες να δεις αν δουλεύει ένα site; Τότε μπες στο IsItDownRightNow? και τσέκαρε. Μόνο μην ψάξεις για τη Google. Αυτή έχει το δικό της εργαλείο. Γράφεις “Is Google Down”, πατάς Enter, και η μηχανή αναζήτησης σου λέει ένα “Yes” ή ένα “No”.
Έλα λίγο πιο κοντά
Kerning ονομάζεται η διαδικασία προσαρμογής της απόστασης μεταξύ των γραμμάτων. Συνήθως το χρησιμοποιούν για να μικραίνουν την απόσταση ανάμεσα στα κεφαλαία και τα πεζά. Αν αναζητήσεις το “kerning” στο Google Search θα δεις ότι τα γράμματα στους τίτλους των αποτελεσμάτων είναι πιο κοντά.
Ένα να κυλιστούμε ντάρλιν
Ξέρω δεν έχει σχέση αλλά ήταν καλή ατάκα. Το “marquee” είναι ένα ξεπερασμένο tag της HTML που κάνει το κείμενα να κινείται από τα δεξιά προς τα αριστερά. Δεν έχει σημασία αν το χρησιμοποιούν ή όχι πλέον, αν σου αρέσει το εφέ του απλά αναζήτησε το “”, το “marquee HTML”, ή το “marquee tag” και θα δεις το “About X results (X seconds).
Έλα στο ρυθμό μαζί μου
Παίζεις κάποιο όργανο; Πολύ ωραία. Αν δεν έχεις μετρονόμο ή απλά τον ξέχασες σπίτι, γράψε στο Google Search “metronome” και διάλεξε τον ρυθμό που θες μεταξύ 40 και 218 BPM.
Pac και Man
Όλοι καταλάβαμε που το πάω. Πολύ απλά αν αναζητήσεις το Pac-Man στο Google Search βγαίνει το PAC-MAN Doodle. Πατάς το “Play” και αρχίζεις να παίζεις μία πίστα του παιχνιδιού την οποία σχεδίασε η Google.
Κακό φίδι στον κόρφο μου
Η Google γενικά έχει βάλει πολλά παλιά παιχνίδια στη μηχανή αναζήτησης. Για το γνωστό φιδάκι – εντάξει με λίγο retouch – γράφεις το “Play Snake” και πατάς “Play”.
Ο καλύτερος νάνος πλανήτης
Το 2006, ο Πλούτωνας υποβιβάστηκε από πλανήτης σε νάνος πλανήτης γιατί δεν να διατηρεί καθαρό τον χώρο γύρω από την τροχιά του, κάτι που σύμφωνα με τη International Astronomical Union (IAU) πρέπει να κάνει ένα ουράνιο σώμα για να θεωρείται πλανήτης. Η Google τιμά όμως των Πλούτωνα και αν αναζητήσεις το “Pluto” στο knowledge panel γράφει “Our favorite dwarf planet since 2006”.
Κάνε κλικ στο “3” για να δεις τα επόμενα έξυπνα μυστικά!
Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.