Μπορεί το Facebook να προπαθεί να κλείσει τις πληγές του Cambridge Analytica, όμως τα σκάνδαλα δεν σταματάνε να σκάνε στην μούρη του Mark Zuckerberg. Ο Inti De Ceukelaire ανακάλυψε πως ένα bug στην πλατφόρμα επέτρεπε να εκτεθούν προσωπικά δεδομένα 120 εκατ. χρηστών.

Η εν λόγω εφαρμογή όταν ο χρήστης έτρεχε κάποιο από τα quiz της, κρατούσε δεδομένα όπως όνομα, επίθετο, ημερομηνία γέννησης, φωτογραφίες, αναρτήσεις και φίλους, όπως επίσης και ότι άλλο έχει μοιραστεί ο χρήστης. Επί προσθέτω τα δεδομένα ήταν αποθηκευμένα σε αρχείο JavaScript, το οποίο ήταν εκτεθειμένο σε όλους, μέσα από την σελίδα.

Το NameTests.com έχει ήδη διορθώσει το κενό ασφαλείας και το Facebook επιβράβευσε τον De Ceukelaire, δίνοντάς του $4000. Το ποσό διπλασιάστηκε όταν ο ερευνητής ασφαλείας αποφάσισε να τα διαθέσει σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Πάντως οφείλουμε να μην μπείτε ξανά στον πειρασμό να δείτε ποιος σταρ του Game of Thrones ή ποια πριγκίπισσα της Barbie είστε. Έχω τρέξει και εγώ τέτοια τεστ σε στιγμές βαρεμάρας, όμως είναι ανόητα και ίσως εκθέτουν τα προσωπικά μας δεδομένα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.