Το χαρακτηριστικό με το οποίο ασχολείται το άρθρο αυτό, η Google αναφέρει ότι προορίζεται κυρίως να χρησιμοποιηθεί για να μπορέσεις να ρυθμίσεις τι θα συμβεί στο λογαριασμό σου αν δεν τον χρησιμοποιείς για μεγάλο χρονικό διάστημα, αν δηλαδή κάποιος φύγει από τη ζωή. Επειδή προσωπικά δεν μου αρέσει να αναφέρομαι σε θανάτους, θεωρώ ότι το χαρακτηριστικό είναι χρήσιμο σε περιπτώσεις που χρησιμοποιείς πολλούς λογαριασμούς, ή αλλάζεις συχνά και μεταβείς σε κάποιον νεότερο, αφήνοντας τον προηγούμενο.

Προσωπικά, δεν θα ήθελα να υπάρχουν παλιά emails που δεν χρησιμοποιώ ή που έχω ξεχάσει τους κωδικούς τους και η επαναφορά είναι αδύνατη, οπότε γιατί να μην ρυθμίσεις το email σου να διαγράφεται αυτόματα μετά από κάποιο χρονικό διάστημα αδράνειας;

  • Συνδέεσαι στον Google λογαριασμό σου
  • Πηγαίνει στη σελίδα Inactive Account Manager.
  • Επιλέγεις το διάστημα για το οποίο η Google θα περιμένει μέχρι να προβεί στη διαγραφή του λογαριασμού.
  • Η Google σου δίνει την επιλογή να καταχωρήσεις έναν αριθμό κινητού σαν backup μέθοδο επικοινωνίας, ώστε η εταιρεία να επικοινωνήσει με SMS και μηνύματα emails πριν προχωρήσει στη διαγραφή.

Θόλωμα σπιτιού Google Maps: Πως να θολώσεις το σπίτι σου στο Google Maps και γιατί πρέπει να το κάνεις

Τι αναφέρει η Google στην επίσημη σελίδα υποστήριξης:

Σχετικά με τη Διαχείριση ανενεργού λογαριασμού
Η Διαχείριση ανενεργού λογαριασμού αποτελεί έναν τρόπο κοινοποίησης ενός μέρους των δεδομένων λογαριασμού ενός χρήστη σε άλλους χρήστες ή ειδοποίησης κάποιου χρήστη σε περίπτωση που ο λογαριασμός του παραμείνει ανενεργός για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Για να τη ρυθμίσετε, μεταβείτε στη σελίδα Διαχείριση ανενεργού λογαριασμού και κάντε κλικ στην Έναρξη.

Με ποιον τρόπο ανιχνεύεται η δραστηριότητα;
Εξετάζουμε διάφορες ενδείξεις για να διαπιστώσουμε εάν εξακολουθείτε να χρησιμοποιείτε τον Λογαριασμό σας Google. Σε αυτές περιλαμβάνονται οι τελευταίες συνδέσεις σας, η πρόσφατη δραστηριότητά σας στη σελίδα Η δραστηριότητά μου, η χρήση του Gmail (π.χ. η εφαρμογή Gmail στο τηλέφωνό σας) και τα check-in από συσκευές Android.

Τι συμβαίνει όταν διαγράφεται ο λογαριασμός σας;
Η διαγραφή του Λογαριασμού σας Google θα επηρεάσει όλα τα προϊόντα που σχετίζονται με αυτόν τον λογαριασμό (π.χ. Blogger, AdSense, Gmail) και θα επηρεάσει διαφορετικά κάθε προϊόν. Μπορείτε να ελέγξετε τα δεδομένα που έχουν συσχετιστεί με τον λογαριασμό σας στον Πίνακα ελέγχου Google. Εάν χρησιμοποιείτε το Gmail με τον λογαριασμό σας, δεν θα μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε αυτόν τον λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Επίσης δεν θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξανά το όνομα χρήστη σας στο Gmail.

Για ποιο λόγο θα πρέπει να καταχωρίσω έναν αριθμό τηλεφώνου για μια αξιόπιστη επαφή;
Θα χρησιμοποιήσουμε τον αριθμό τηλεφώνου αποκλειστικά προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι μόνο η αξιόπιστη επαφή θα έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει λήψη των δεδομένων σας. Η επαλήθευση της ταυτότητας με τη χρήση ενός αριθμού κινητού τηλεφώνου παρεμποδίζει την πρόσβαση στα δεδομένα από μη εξουσιοδοτημένα άτομα τα οποία ενδέχεται να διαβάσουν το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που στέλνουμε στην αξιόπιστη επαφή σας.

Τι θα λάβουν οι αξιόπιστες επαφές;
Οι επαφές θα λάβουν την ειδοποίηση μόνο όταν ο λογαριασμός σας παραμείνει ανενεργός για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Δεν θα λάβουν ειδοποιήσεις κατά τη διάρκεια της ρύθμισης. Εάν επιλέξετε να ειδοποιήσετε απλώς τις επαφές σας σχετικά με τον ανενεργό λογαριασμό σας, θα λάβουν ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με μια γραμμή θέματος και το κείμενο που έχετε συντάξει κατά τη ρύθμιση. Θα προστεθεί ένα υποσέλιδο σε αυτό το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, που θα επεξηγεί ότι έχετε ζητήσει από την Google να στείλει ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εκ μέρους σας αφού σταματήσετε να χρησιμοποιείτε τον λογαριασμό σας. Αυτό το υποσέλιδο ενδέχεται να μοιάζει με το εξής:

Ο John Doe ([email protected]) ζήτησε από την Google να σας αποσταλεί αυτόματα αυτό το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όταν ο John σταματήσει να χρησιμοποιεί το λογαριασμό του.

Με εκτίμηση,
Η Ομάδα των Λογαριασμών Google

Εάν επιλέξετε να μοιραστείτε τα δεδομένα σας με μια αξιόπιστη επαφή, το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου θα περιέχει επίσης μια λίστα με τα δεδομένα που έχετε επιλέξει να μοιραστείτε με αυτήν, καθώς και έναν σύνδεσμο που μπορεί να ακολουθήσει για να πραγματοποιήσει λήψη των δεδομένων σας. Ένα παράδειγμα τέτοιου μηνύματος θα μπορούσε να είναι το εξής:

Ο John Doe ([email protected]) ζήτησε από την Google να σας αποσταλεί αυτόματα αυτό το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όταν ο John σταματήσει να χρησιμοποιεί το λογαριασμό του.

Ο John Doe σάς έχει παραχωρήσει πρόσβαση στα παρακάτω δεδομένα λογαριασμού:

Blogger
Drive
Αλληλογραφία
YouTube
Κατεβάστε τα δεδομένα του John από εδώ.

Με εκτίμηση,
Η ομάδα των Λογαριασμών Google

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.