Μια διαφήμιση στην αναζήτηση της Google έχει δημιουργήσει πανικό, καθώς ήταν κακόβουλη και είχε σαν σκοπό να κλέψει τους λογαριασμούς του κοινού στο Keepass. Το Keepass είναι ένας password manager και μάλιστα από τους πολύ δημοφιλείς.

Στην ουσία, η διαφήμιση έστελνε το κοινό σε μια σελίδα ίδια με αυτή του Keepass, ενώ έβγαινε στη κορυφή της αναζήτησης της Google. Έτσι, οι χρήστες, που συνήθως πατάνε στο πρώτο αποτέλεσμα, πατούσαν στην διαφήμιση πιστεύοντας πως είναι η πραγματική σελίδα. Όταν προσπαθούσαν να κάνουν είσοδο στην υπηρεσία, οι άνθρωποι πίσω από την απάτη, κατέγραφαν τους κωδικούς τον χρηστών. Καθώς μιλάμε για password manager, ταυτόχρονα έδιναν εκτός από τον κωδικό τους για το keepass και όλους τους κωδικούς τους και τα usernames για όλες τις υπηρεσίες που χρησιμοποιούν.

Μάλιστα οι hackers που έστησαν την απάτη, έκαναν πολύ δύσκολο να καταλάβει κανείς ότι δεν είναι η αυθεντική σελίδα. Η Google βρήκε την απάτη, κάνοντας πιο σκληρό έλεγχο. Βρήκε ότι η ιστοσελίδα δεν ήταν η γνήσια και στην πραγματικότητα ήταν το keepass.info. Μέσω του κακόβουλου λογισμικού FakeBat, κατάφερνε να μεταμφιεστεί στο keepass.com. Ο συνδυασμός με την προωθημένη καταχώριση στην Google, το έκανε αδύνατο για τον απλό χρήστη να ξεχωρίσει την διαφορά.

keepass scam

Οι διαφημίσεις φαίνεται να πληρώθηκαν από την Digital Eagle, μια διαφημιστική εταιρία που έχει επαληθευτεί από την Google.

Η Google μέχρι στιγμής δεν έχει πάρει θέση για το ζήτημα, ενώ η διαφίμηση κατέβηκε αμέσως μόλις ανακαλύφθηκε η απάτη.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Σας ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ ΠΟΛΎ ΓΙΑ ΑΥΤΈΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΊΣΤΕ ΟΙ ΚΑΛΎΤΕΡΟΙ!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.