Το internet είναι πλέον είδος πρώτης ανάγκης για όλους και όλοι θέλουμε πλήρη κάλυψη σε κάθε γωνιά του σπιτιού μας, τόσο ασύρματα, όσο και με Ethernet. Σε κάθε σπίτι πλέον υπάρχουν ανάγκες από όλη την οικογένεια σε καλό και σταθερό διαμοιρασμό της σύνδεσης, σε κάθε γωνία του σπιτιού, ώστε να μην έχουμε προβλήματα με streaming ή κατά το gaming. Άλλωστε ποιος θέλει πτώση ταχύτητας ή αποσυνδέσεις πάνω στην αγαπημένη του σειρά ή πάνω σε παιχνίδι;

Ελάχιστα όμως σπίτια έχουν δομημένη καλωδίωση στη χώρα μας, οπότε πρέπει να βρούμε μια λύση για να δικτυώσουμε το σπίτι μας επαρκώς και αποτελεσματικά.Αυτή την ανάγκη μας έρχεται να καλύψει η Devolo, με το Magic 2 WiFi, που προσφέρει δικτύωση μέσω της καλωδίωσης ρεύματος, ενώ ταυτόχρονα μας δίνει και Mesh Networking, με ταχύτητες που φτάνουν τα 2400Μbit. Με αυτό τον τρόπο όλες μας οι δικτυακές συσκευές συνεργάζονται προσφέροντας ένα ενιαίο δίκτυο σε όλο τον χώρο μας.

Devolo Magic 2 WiFi

Η υλοποίηση της Devolo προσφέρει δικτύωση μέσα από την καλωδίωση του ρεύματος. Συγκεκριμένα το Magic 2 προσφέρει συνδυασμό ενσύρματου και ασύρματου δικτύου, με τα powerlines να προσφέρουν εξόδους Ethernet και ενσωματωμένο WiFi.

Τα powerlines μπορούμε να τα συνδέσουμε σε οποιαδήποτε πρίζα του σπιτιού,  στο δωμάτιο της οποίας θέλουμε να έχουμε ίντερνετ με καλές ταχύτητες, ξεπερνώντας τα προβλήματα και τις μειώσεις στην ταχύτητα που αντιμετωπίζει το WiFi, όταν παρεμβάλλονται τοίχοι, πόρτες και ταβάνια. Στα συν φυσικά και οι έξοδοι Ethernet που είναι απαραίτητες για τηλεοράσεις, κονσόλες και TV boxes, καθώς απαιτούν υψηλές ταχύτητες, χαμηλά pings και μεγαλύτερη σταθερότητα.

Η μαγεία πίσω από το Devolo Magic

Αρχικά η μαγεία ξεκινάει από τις ταχύτητες που προσφέρει το δίκτυο που δημιουργεί το devolo magic που φτάνει τα 2.400Mbps. Αυτό από μόνο του κάνει τις μεταφορές μέσα στο οικιακό μας δίκτυο ταχύτατες. Οι ταχύτητες είναι τόσο μεγάλες που πρακτικά δεν έχουμε μείωση στην ταχύτητα μας στο διαδίκτυο, αφού η σύνδεσή μας με το router είναι ταχύτατη.

Το πραγματικά μαγικό όμως είναι πως δεν χρειάζεται να κάνει ο χρήστης πρακτικά τίποτα για να δικτυωθούν τα powerlines μεταξύ τους, πέρα από το να τα βάλει στην πρίζα και να πατήσει το sync button. Τα πάντα έπαιξαν από την πρώτη στιγμή. Το μόνο που έπρεπε να αλλάξουμε στην πορεία, ήταν ο κωδικός του WiFi στα powerlines για να είναι πιο εύκολη η σύνδεση των συσκευών ασύρματα. Όμως με μια επιλογή απο τις ρυθμίσεις, μπορούν όλα τα hotspots να πάρουν τις ρυθμίσεις WiFi του router, αυτόματα!

Μεγάλο ενδιαφέρον έχει και το Mesh WiFi για όσους κινούνται μέσα στον χώρο, αφού φροντίζει ώστε να είμαστε συνδεδεμένοι στο hotspot με το καλύτερο σήμερα. Η μετάβαση γίνεται πολύ ομαλά και το όλο δίκτυο λειτουργεί σαν ένα, κάτι που σίγουρα εκτιμήσαμε.

Εγκατάσταση

Αυτή η διαδικασία ήταν ότι πιο εύκολο έχουμε δει σε δικτυακή συσκευή και όσοι ειμαστε δικτυάδες, σίγουρα το εκτιμούμε. Ξεκινάμε λέγοντας πως κάθε PLC έχει μια σούκο πρίζα, που μπορεί να σηκώσει μέχρι και 3600W. To PLC μπαίνει στην πρίζα και πάνω σε αυτό μπορείτε να συνδέσετε την τροφοδοσία του router ή κάποιο πολύπριζο. Στη συνέχεια συνδέουμε το router μας με Ethernet, με το PLC για να μπορεί να βγει στο διαδίκτυο, αλλά και το υπόλοιπο οικιακό μας δίκτυο.

Το επόμενο που έχετε να κάνετε είναι να βάλετε τα άλλα PLCs στις πρίζες που θέλετε, μέσα στα επόμενα 2 λεπτά, ώστε να συγχρονιστούν αυτόματα. Σε περίπτωση που δεν προλάβουμε, πατάμε το πλήκτρο των δυο PLCs για να γίνουν pair. Η διαδικασία παίρνει 1 με τρία λεπτά.

Η διαχείρηση των συσκευών μπορεί να γίνει είτε μέσα από το devolo Cockpit, είτε από το Web Interface, είτε μέσα από από το κινητό/tablet μας με την εφαρμογή Home Network.

Οι επιλογές για ρύθμιση παρέχουν τα βασικά, όπως η ονομασία του ασύρματου δικτύου και η δημιουργία δεύτερου guest δικτύου, αλλά και ρυθμίσεις parental control. Επίσης μπορούμε να δούμε τους συνδεδεμένους χρήστες. Δυστυχώς όμως οι ρυθμίσεις και οι επιλογές θα μπορούσαν να είναι περισσότερες, για τους πιο ψαγμένους.

Δοκιμές

Κατά τις δοκιμές μας βάλαμε ένα PLC δύο δωμάτια μακρυά από το κεντρικό και το δεύτερο στα τρία δωμάτια μακρυά. Το πρώτο κατάφερε να πιάσει ταχύτητα σύνδεσης με το κεντρικό στα 620Mbps, ενώ με το δεύτερο 404Μbps. όταν το δεύτερο μεταφέρθηκε έναν όροφο πάνω, η ταχύτητα ήταν στα 470Mbit. Η μεταφορά αρχείων εντός δικτύου απόλαυση καθώς ήταν ταχύτατη, φτάνοντας όλο το bandwidth που είδαμε στο Cockpit.

Μια ακόμα δοκιμή που κάναμε ήταν αυτή στο Mesh WiFi. Πήραμε το κινητό μας και αρχίσαμε αν κινούμαστε στον χώρο, με το WiFi Analyzer ανοιχτό. Εκεί που οριακά η ένταση του δεύτερου hotspot γινόταν δυνατότερη, είχαμε πολύ γρήγορη αποσύνδεση και σύνδεση στο δυνατότερο hotspot. Ο χρήστης πρακτικά δεν καταλαβαίνει την εναλλαγή, κάτι που μας εντυπωσίασε.

Τέλος, με αυτές τις ταχύτητες τερματίζαμε την 50/5 VDSL μας, από κάθε γωνιά του σπιτιού!

Χαρακτηριστικά

Devolo Magic 2 Lan Adapter

 • 1x Gigabit Ethernet Port.
 • Security 128bit AES κρυπτογράφιση, ανάμεσα στα Powerlines.
 • Μέγιστη κατανάλωση 4.8W/ Τυπική κατανάλωση 2.8W.
 • Πρίζα Schuko που σηκώνει μέχρι 3600W, για να μην χάσετε την πρίζα, αφού τα Powerlines πρέπει να συνδεθούν απευθείας στον τοίχο.
 • Απόσταση λειτουργίας 500m.
 • Θερμοκρασία λειτουργίας 0 έως 40 βαθμοί Celsius.
 • Power Saving Mode για όταν υπάρχει χαμηλή κίνηση δεδομένων.

Devolo Magic 2 WiFi Adapter

 • 2x Gigabit Ethernet Ports.
 • Security 128 bit AES.
 • Θερμοκρασία λειτουργίας 0 έως 40 βαθμούς Celsius.
 • Πρίζα Schuko.
 • Μέγιστη απόσταση 500 μέτρα, που όμως εξαρτάται από την εγκατάσταση του σπιτιού.
 • Μέγιστη ταχύτητα 2400Mbit, που επίσης εξαρτάται από την εγκατάσταση ρεύματος του χώρου μας καθώς και την ποιότητα των καλωδίων.
 • Dual Band WiFi 802.11n 2,4Ghz// 802.11ac 5Ghz. Four internal antennas. Wireless AC + N. Υποστηρίζει 802.11 a, b, g, n, ac (1200Mbps/s). Υποστηρίζει τα 2,4Ghz και τα 5Ghz ώστε οι πιο νέες συσκευές να μπορούν να εκμεταλλευτούν τα προτερήματα των 5Ghz αλλά ταυτόχρονα και οι πιο παλιές μας συσκευές να μην έχουν πρόβλημα σύνδεσης.
 • Υποστήριξη WPS.
 • Υποστήριξη WPS, Parental Control και Guest Network.

Συμπεράσματα

Αν η τεχνολογία των Powerlines σας είναι απαραίτητη τότε οι υλοποιήσεις της devolo είναι μια από τις καλύτερες επιλογές. Ήταν απίστευτα εύκολο το στήσιμο του δικτύου και οι ταχύτητες ήταν εξαιρετικές. Στην δική μας περίπτωση φαίνεται να έδωσε μια άριστη λύση στο πρόβλημα της δικτύωσης του σπιτιού, που μέχρι τώρα ήταν με repeaters και με καλώδια μέσα και έξω από τον χώρο, των 180τμ που έγιναν οι δοκιμές.

Οι τιμές των devolo magic 2 είναι οι παρακάτω

Τιμές πώλησης devolo Magic 2

 • devolo Magic 2 LAN Single adapter €79.90
 • devolo Magic 2 LAN Starter Kit €149.90
 • devolo Magic 2 WiFi Single adapter €129.90
 • devolo Magic 2 WiFi Starter Kit €199.90
 • devolo Magic 2 WiFi Multiroom Kit €299.90

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.