Η Bungie ανακοίνωσε πως θα αφαιρέσει απο το Destiny 2 ένα gauntlet από το παιχνίδι, καθώς υπάρχει έντονος συσχετισμός του με τη ναζιστική ιδεολογία.

Πιο συγκεκριμένα, αυτό που θα αφαιρεθεί είναι το σχέδιο πάνω στο εν λόγω “γάντι”, ένα σήμα που προέρχεται από το World of Warcraft και το 4chan. To γνωστό σε κάποιους “ΚΕΚ” έχει συσχετιστεί όχι μόνο με τους Ναζί, αλλά πλέον και με το Donald Trump. Κάποιοι, μάλιστα, έχουν προβεί και στη δημιουργία memes με το ΚΕΚ και τον ίδιο τον Αμερικάνο πρόεδρο.

Το εν λόγω gauntlet

Αρχικά το KEK (έθνος του Kekistan) είχε την φύση της ειρωνικής απάντησης σε παίκτες, σχετιζόμενο με το χάος, ένα λεκτικό rick-roll κατά μια έννοια. Στη συνέχεια, εξελίχθηκε σε κάτι πιο σκοτεινό, χάνοντας το αρχικό παιχνιδιάρικο ύφος.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της εταιρίας:

Η Bungie δεν ήθελε προφανώς καμία ανάμειξη με αυτά τα κινήματα, όσο και αν το σήμα του KEK ξεκίνησε ως κάτι ειρωνικό. Είναι λογικό να θέλει να κρατήσει το Destiny ουδέτερο έδαφος και όχι εμπόλεμη ζώνη για ανθρώπους που βλέπουν παντού κάτι που θα τους θίξει.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.