iphone 5 -white-back-table

 iPhone. Όλοι το ξέρετε! Το έχετε δει, έχετε ακούσει γι αυτό και σίγουρα κάποιος γνωστός ή φίλος σας το έχει. Το δαιμόνιο τηλέφωνο της Apple έχει καταφέρει να μπει στη ζωή όλων μας είτε το θέλουμε είτε όχι. Μιλάμε για μια συσκευή που επαναπροσδιόρισε τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να επικοινωνούμε.

Πάντα όμως όταν έχεις μια συνταγή επιτυχίας στα χέρια σου και βλέπεις ότι πουλάει σαν τρελό από τη μια γενιά στην επόμενη τότε εύλογα αναρωτιέσαι γιατί να το αλλάξω;  Σε γενικές γραμμές η κάθε γενιά iPhone σε σχέση με τη προηγούμενη αλλάζει λίγο. Επίσης η Apple είναι η πρώτη εταιρεία που υιοθέτησε το facelift στα smartphones. Δεν κάνει αλλαγή μοντέλου αλλά βελτιώνει το υπάρχων με καλύτερα χαρακτηριστικά. (3g-3gs, 4-4s και τώρα με το νέο της 5αρι).

Στο τρέχον μοντέλο της Apple, το iPhone 5 υπάρχουν πολλοί ιδιοκτήτες που δεν είναι ευχαριστημένοι. Αν τους ρωτήσεις δε ξέρουν ακριβώς σε τι οφείλεται αυτό , απλά δε το ευχαριστιούνται όσο με τα iPhone παλιότερης γενιάς.

Εδώ θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι όπως στο εξωτερικό έτσι και εδώ το να είχες iPhone θεωρούταν must και cool ταυτόχρονα. Μια μόδα που ενώ έχει ελαττωθεί, δεν έχει εξαλείψει. Γιατί όπως και να το κάνουμε κανένας από εσάς δεν είχε μετοχές στην Apple για να το υποστηρίζετε με τόσο σθένος. Θα με πείτε hater; Το κάθε άλλο, θεωρώ το iPhone πολύ καλό smartphone με πολλές δυνατότητες που συνέχεια εξελίσσεται και ποτέ δε μένει στάσιμο. Είναι όμως υπερεκτιμημένο και το βασικότερο μου τι δίνει κυριολεκτικά ο fanboy-σμος. Δηλαδή εξαρτάται όλη μου η προσωπικότητα και το ποιος είμαι επειδή δίνω ένα σκασμό λεφτά για να αγοράσω ένα κινητό; Για το θεό! Φυσικά δε θα πούμε ότι τα περισσότερα iPhone είναι μεταχειρισμένα απλά για να έχουν το μηλαράκι; Άρα η λογική ότι δώσατε τόσα λεφτά δεν στέκει!

Αφού ξεθύμανα συνεχίζω!  Το iPhone 5 πιστεύω ότι είναι μία από αυτές τις συσκευές που πρέπει να την κρατήσετε στο χέρι σας για να σας  αρέσει. Ποτέ δεν ήμουν οπαδός της ιδέας ότι αν θέλετε να έχετε ένα καλό τηλέφωνο, θα πρέπει να είναι μεγάλο και σε μέγεθος. Εάν χρησιμοποιείτε το τηλέφωνό σας για πολλά email και SMS texting, για παράδειγμα, δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να χρησιμοποιείτε μια μεγάλη συσκευή που είναι βαριά και χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε και τα δύο σας χέρια . Το iPhone 5 λυνεί αυτό το πρόβλημα, δεδομένου ότι ακόμη και αν του λείπει ένα μεγάλο μέρος της ιπποδύναμης σε σχέση με πολλά τηλέφωνα Android σήμερα, παίζει καλύτερα τα παιχνίδια που υπάρχουν από οποιοδήποτε smartphone στην αγορά.

Αυτές τις μέρες το διαδίκτυο είναι γεμάτο με φήμες για τον αντικαταστάτη του iPhone 5 που θα είναι το  iPhone 5S. Αναρωτιέμαι λοιπόν μιας και το iPhone 5 δεν βόλεψε πολλούς σαν αίσθηση στο χέρι, αν αυτό είναι πραγματικά μια έξυπνη ιδέα; Μια επανάληψη του ίδιου τηλέφωνο θα κρατήσει την Apple στο προσκήνιο εν έτη 2013; Είναι πραγματικά ένα περίπλοκο θέμα, καθώς και υποκειμενικό. Ούτε εγώ έχω καθαρή άποψη, γι ‘αυτό θα σας δώσω τις σκέψεις μου σχετικά με το θέμα:

Γιατί το iPhone 5S είναι κακή ιδέα

Σας αρέσουν τα τηλέφωνα φτιαγμένα από αλουμίνιο; Και εμένα αλλά ένα όμορφο κινητό με premium υλικά εγκυμονεί κινδύνους! Η πρώτη γενιά iPhone είχε κατασκευή από αλουμίνιο, κάτι που αργότερα μετατράπηκε σε πλαστικό στο iPhone 3G μιας και η Apple είχε ακόμα πολλά οικονομικά προβλήματα και ήθελε να μειώσει το κόστος κατασκευής. Το αρχικό iPhone λοιπόν, μετά από μερικούς μήνες της χρήσης, μετατρεπόταν σε μαγνήτη γρατζουνιών και τρόπος για να διορθωθεί αυτό το πρόβλημα δεν υπήρχε. Ένα δεύτερο πρόβλημα ήταν πως η συσκευή είχε προβλήματα λήψης λόγω του υλικού κατασκευής. Δηλαδή βλέπουμε πως η Apple πέρασε από ένα όχι τόσο καλοδουλεμένο σχεδιασμό και κατασκευή, στα iPhone 3g -3gs, τα καλύτερα κατά τη γνώμη μου iPhone ever και τώρα ξαναγυρνάει πίσω στο ίδιο της το λάθος; Τότε γιατί το άλλαξε και δεν κράτησε το ίδιο μοτίβο σε όλη τη πορεία της συσκευής αν το πλαστικό ήταν “λάθος” επιλογή;

Ένα δεύτερο πρόβλημα που εγείρεται είναι η θερμοκρασία. Πράγματι όλες οι συσκευές ζεσταίνονται, κάποιες μάλιστα πολύ! Λογικό άλλωστε γιατί αν αναλογιστούμε το πόσο δυνατές έχουν γίνει οι σημερινές συσκευές και σε πόσο περιορισμένο χώρο είναι αναγκασμένες να δουλέψουν τότε μάλλον δικαιολογείται. Βέβαια είναι ένας τομέας που πρέπει να βελτιώσουμε και όχι να χειροτερέψουμε. Εδώ έρχεται το υλικό κατασκευής. Το αλουμίνιο διατηρεί περισσότερη θερμοκρασία από ότι ένα κινητό το οποίο είναι φτιαγμένο από πλαστικό. Οπότε πρέπει να βρεθούν λύσεις που θα εισέρχεται ψυχρός αέρας στις συσκευές ή μέχρι να καταφέρουμε αυτό να βάζουμε υλικά τα οποία αντέχουν και δεν ανεβάζουν τόσο υψηλές θερμοκρασίες. Είναι πολλά τα περιστατικά άλλωστε που κρατάς τη συσκεύη στο αυτί σου και αυτή ζεματάει τόσο που απλά κάνει τη συνομιλία αδύνατη!

Γιατί το iPhone 5S είναι καλή ιδέα

Τώρα, υπάρχουν δύο λόγοι για τους οποίους έχει νόημα για την Apple να συνεχίσει τον τρέχον σχεδιασμό. Ανεξάρτητα από το αν μου αρέσει ή αντιπαθώ το αλουμίνιο, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το iPhone 5 το αισθάνεσαι καλύτερα στο χέρι από τα περισσότερα smartphones στην αγορά. Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι τα Galaxy SIII και S4 είναι το ίδιο ελαφριά, το οποίο μπορεί να είναι αληθές, αλλά πρέπει να συνυπολογιστεί η κατανομή του βάρους και η εργονομία που είναι εξίσου σημαντικά με το βάρος του προϊόντος. Αν κάποιος έχει μεγάλα χέρια, το να αγγίξει τις τέσσερις γωνίες του iPhone 5 είναι το ίδιο εύκολο με το να το κάνει στην 5-ιντσών οθόνη του Xperia ZL, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το κάνει και ένας με μικρά χέρια.

Το γεγονός είναι ότι ένα τηλέφωνο είναι ένα εργαλείο και όχι ένας πίνακας ζωγραφικής. Τα κινητά τηλέφωνα έχουν σχεδιαστεί για να χρησιμοποιούνται σε καθημερινή βάση, όχι για να θαυμάζετε τις αναλογίες τους. Σε μια εποχή, όπου οι περισσότεροι από εμάς έχουμε tablets, και αυτά μπορούν να μας δώσουν μια εμπειρία βίντεο ανώτερη από ένα τηλέφωνο, το επιχείρημα αγοράζω smartphone μεγαλύτερο για να απολαμβάνω ταινίες, δεν στέκει.

Συμπέρασμα

Το iPhone δεν είναι τέλειο, και το ξέρουμε όλοι αυτό. Άλλωστε δεν υπάρχει τέλειο smartphone. Αναρωτιόμαστε αν η Apple θα πειραματιστεί με κάποιο νέο σχεδιασμό ή αν θα επιμείνει σε αυτό που ξέρουμε ως iPhone 5S.
Εξακολουθώ να μην μπορώ να καταλήξω αν η χρήση της ίδιας στρατηγικής θα βγει σε όφελος της εταιρείας ή θα της γυρίσει μπούμερανγκ. Μόνο ο χρόνος θα δείξει.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

2 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κατά την γνώμη μου το πλαστικό είναι καλύτερο από το αλουμίνιο σε ένα Smartphone, θα μου πείτε γιατί, υπάρχουν πολλά καλά και κακά σε ένα Smartphone που είναι από πλαστικό, για μένα τα καλά είναι ότι αν σου πέσει το πλαστικό Smartphone το πολύ πολύ θα κάνει καμία λακουβίτσα το πλαστικό έλα όμως που αυτό θα πάθει και ένα smartphone από αλουμίνιο σε παρόμοια πτώση, άντε και να σπάει το πλαστικό με 20( είκοσι ) ευρώ το αλλάζεις, το αλουμίνιο πως το αλλάζεις αμ δεν το αλλάζεις και το κρατάς έτσι όπως είναι με τις γρατζουνιές και τις λακουβίτσες. Το άλλο καλό είναι ότι το πλαστικό είναι πιο ελαφρύ από ένα Smartphone από αλουμίνιο, το καλό σε ένα Smartphone με αλουμίνιο όπως είναι το iPhone 5 το HTC One είναι η αίσθηση αλλά τη να την κάνεις την αίσθηση εφόσον θα πάρεις ένα Smartphone αξίας 700 ευρώ και άνω και του βάλεις θήκη. Ήμουν κάτοχος iPhone 3gs μέχρι πριν 1 μήνα και ήμουν ευχαριστημένος από το κινητό παρόλο που λάγκαρε λίγο τώρα είμαι κάτοχος Galaxy S3 και είμαι κομπλέ !!!

 2. Προσωπικά δεν έχω δουλέψει κινητό με αλουμίνιο, άρα δεν έχω άποψη.
  Αυτο που έχω να πω είναι πως όλα τα κινητά μου που στοιχίζανε 600+ € δεν υπήρχε περίπτωση απο την 1η μέρα να μην είχανε body απο ζαλατίνες και πίσω θήκη σιλικόνης.
  Άρα, ότι και να είχε από πίσω, ποσώς με ενδιαφέρει.

  Αυτο που με ενδιαφέρει είναι η οθόνη.. όταν πήγα απο τις 7.0 του samsung tablet στις 4,7 του galaxy nexus μου ζορίστηκα ποτέ, πόσο μάλλον να πάω στις 4.0. Που να διαβάσεις ιστοσελίδα ολόκληρη? Πάνε τα ματάκια μου…

  Επίσης για μένα σημαντικό είναι το λειτουργικό. Βαριέμαι εύκολα το ίδιο και το ίδιο +οτι θέλω τη μέγιστη παραμετροποίηση…!!!

  Συμπέρασμα…κρατάω το nexus μέχρι να χορτάσω το lemonακι μου και του χρόνου τέτοιο καιρό, δίνουμε την ευκαιρία και σε 1 i phone 6, που θα έχει -πιστέυω- και πολλά καινουρια σημαντικά καλούδια, και το σημαντικό, οθόνη 4,7.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.