Το γιγάντιο Starship της SpaceX ανέβηκε 90 μίλια πάνω από την επιφάνεια της Γης το πρωί του Σαββάτου, με το ταξίδι του να λήγει άδοξα καθώς εξερράγη. Εκπρόσωποι της SpaceX δήλωσαν ότι κανείς δεν ανέφερε τραυματισμούς ή ζημιές μετά τη δοκιμή.

 

Το Starship απογειώθηκε λίγο μετά τις 7 π.μ. τοπική ώρα από τις εγκαταστάσεις της SpaceX στο Νότιο Τέξας. Για τη δεύτερη μεγάλη δοκιμή πτήσης του, ο πύραυλος επέζησε περισσότερο και πέταξε μακρύτερα από ό,τι τον Απρίλιο, δείχνοντας σημαντικές μηχανολογικές βελτιώσεις τους τελευταίους επτά μήνες.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία του Elon Musk ήταν πρόθυμη να επιδείξει μια νέα μέθοδο διαχωρισμού του εκτοξευτήρα από το διαστημικό σκάφος στον αέρα, γνωστή ως hot-staging. Κατά το πρώτο στάδιο, άναψε τους κινητήρες του ακριβώς πριν από την έλευση του δεύτερου σταδίου, η οποία πήγε όπως είχε προγραμματιστεί. Λίγες στιγμές αργότερα, ο προωθητικός πύραυλος διαλύθηκε με μια θεαματική έκρηξη.

Σήμερα υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ο εκτοξευτής μας να υποστεί κάποια ζημιά από τους κινητήρες του δεύτερου σταδίου, αλλά πρέπει να το δοκιμάσουμε, να δούμε αν το σύστημα μπορεί να το ανεχτεί και να συλλέξουμε δεδομένα για να μάθουμε πώς να κάνουμε καλύτερα το hot-staging την επόμενη φορά, δήλωσε η Κέιτ Τάις, διευθύντρια μηχανικής συστημάτων της SpaceX.

Παρά την έκρηξη του εκτοξευτήρα, το διαστημόπλοιο συνέχισε να ανεβαίνει σε υψόμετρο σχεδόν τριπλάσιο από την προηγούμενη προσπάθεια.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.