Με την εισαγωγή της always on display στα iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max εύλογα ο κόσμος αναρωτιέται την επίπτωση στη διάρκεια της μπαταρίας. Ένα νέο video που δημοσιεύθηκε από τον Phonebuff στο Youtube, προσπαθεί να καταγράψει την εξάντληση της μπαταρίας της always on display και αν η απενεργοποίηση του wallpaper μειώνει την εν λόγω κατανάλωση.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι από το iOS 16.2 update και μετά, η Apple δίνει την επιλογή στους χρήστες να ενεργοποιήσουν ή να απενεργοποιήσουν το wallpaper και τα notifications όταν η οθόνη κλειδώματος είναι πιο σκοτεινή. Με την απενεργοποίηση του wallpaper, η always on display είναι μαύρη και δείχνει το ρολόι, την ημερομηνία, ή τα widgets που έχεις ρυθμίσεις και πρόσφατες ειδοποιήσεις. Εν ολίγοις, αυτό που προσπάθησε να δείξει ο Phonebuff είναι αν η ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση του wallpaper επηρεάζει τη συνολική διάρκεια της μπαταρίας στο iPhone.

iphone-14-pro

Τα αποτελέσματα:

Σύμφωνα με τις δοκιμές, η ενεργοποίηση του wallpaper για την always on display σημαίνει ότι ένα iPhone 14 Pro θα εξαντλείται με ρυθμό 0.8% ανά ώρα, σε σχέση με  το 0.6% όταν είναι απενεργοποιημένο. Στο video ο Phonebuff συνέκρινε την τεχνολογία της always on με αυτή του S22 Ultra και ένα ενδιαφέρον σημείο είναι ότι στη πάροδο του χρόνου, το S22 Ultra μετακινεί το ρολόι για να αποφευχθεί το burn in.

Στο iPhone δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Τέλος, τόσο το iPhone 14 Pro όσο και το Galaxy S22 Ultra έφθασαν στο 84% μετά από 24 ώρες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.