Συνήθως, όταν βλέπεις βίντεο στο YouTube από το κινητό χρησιμοποιείς δεδομένα και όχι κάποια σταθερή σύνδεση. Επειδή όμως στην Ελλάδα κάθε άλλο παρά τζάμπα είναι τα δεδομένα, θα σου πω πώς να ρυθμίσεις την ποιότητα αναπαραγωγής των βίντεο για να μειώσεις ή και όχι την κατανάλωση των δεδομένων.

Προφανώς, τρέχεις την εφαρμογή του YouTube. Μετά, πατάς την εικόνα προφίλ, μπαίνεις στις ρυθμίσεις και πας στις επιλογές της ποιότητας για τα βίντεο. Εδώ διαλέγεις την ποιότητα που θες. Όσο χαμηλότερη η ποιότητα, τόσο μικρότερη η κατανάλωση των δεδομένων. Οι διαθέσιμες επιλογές είναι δύο, η υψηλή και η χαμηλή.

Πέρα από τη γενική ρύθμιση της ποιότητας των βίντεο στο YouTube μπορείς να διαλέξεις ξεχωριστά για κάθε βίντεο την ακριβή ανάλυση αναπαραγωγής. Ενώ έχεις ανοίξει το βίντεο, πατάς το γρανάζι που εμφανίζεται όταν κάνεις tap τον player και διαλέγεις την ποιότητα.

Στο πλαίσιο που θα ανοίξει υπάρχουν οι επιλογές για αυτόματη, υψηλή, και χαμηλή ποιότητα. Όμως, υπάρχει μία ακόμα επιλογή που επιτρέπει να διαλέξεις την ακριβή ποιότητα του βίντεο. Οι διαθέσιμες αναλύσεις είναι αντίστοιχες με αυτές στη web έκδοση και εξαρτώνται από την ποιότητα του αρχικού βίντεο που ανέβασε ο δημιουργός.

Κακά τα ψέματα, αλλά τι να την κάνεις την 4K ανάλυση στο κινητό; Η οθόνες των smartphone είναι πολύ μικρές για να καταλάβεις ουσιαστική διαφορά. Μπορείς να έχεις μία χαρά ποιότητα και στα 1080p με πολύ μικρότερη κατανάλωση δεδομένων.

Αντίστοιχα, αν θες να μην χαλάσεις όλα τα δεδομένα σου βλέποντας βίντεο, δεν είναι ανάγκη να πέσεις στα 144p που θα ρίξει την ποιότητα η εφαρμογή του YouTube αν στις ρυθμίσεις διαλέξεις την χαμηλή ανάλυση. Μπορείς να παίξεις σε υψηλότερες και πιο ανεκτές ποιότητες, όπως τα 480p.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.