Υπάρχουν αμέτρητα Android apps τα οποία τρέχουν στο παρασκήνιο και καταναλώνουν άσκοπα δεδομένα. Επίσης, στις περισσότερες περιπτώσεις δεν έχουμε ιδέα ούτε πόσα δεδομένα καταναλώνουν εφαρμογές όπως το YouTube και το Spotify, που εν γνώσει μας τις ανοίγουμε και παρακολουθούμε βίντεο ή ακούμε μουσική.

Κάνε ένα απλό test κατέβασε στο κινητό ένα βίντεο – με Wi-Fi μην τρως τζάμπα ΜΒ – και δες πόσο μέγεθος έχει. Μετά τσέκαρε πόσα data έχεις υπόλοιπο και παρακολούθησε όλο το βίντεο με ανοιχτά τα δεδομένα. Θα διαπιστώσεις ότι το YouTube θα καταναλώσει τουλάχιστον πολύ περισσότερα MB.

Τι κάνεις σε αυτή τη φάση; Τσεκάρεις συνέχεια πόσα δεδομένα καταναλώνει κάθε εφαρμογή και πόσα χαλάς γενικά. Για να το δεις αυτό άνοιξε τις ρυθμίσεις, πήγαινε στο “Network & Internet”, μπες στο “Mobile network”, και μετά στο “App data usage”.

Αν δεις κάποιο app που σου τρώει δεδομένα χωρίς λόγο, πάτα πάνω του και απενεργοποίησε το “Background data”. Επίσης, αν θες να έχεις γνώση τι σου γίνεται με την κατανάλωση δεδομένων, άνοιξε τις ρυθμίσεις, πήγαινε στο “Network & Internet”, μπες στο “Mobile network”, και μετά πάτα στο “Data warning & limit”.

Ενεργοποίησε το “Set data warning” και βάλε στα πόσα ΜΒ ή GB θες να σε ειδοποιεί το κινητό σου. Ενεργοποίησε το “Data limit” και βάλε όριο στην κατανάλωση, έχε υπόψη σου ότι μόλις φτάσει το όριο που θα θέσεις το κινητό θα απενεργοποιήσει αυτόματα τα mobile data.

Αυτά μπορεί να διαφέρουν στο τηλέφωνο σου, γιατί από ROM σε ROM οι ρυθμίσεις έχουν μικρές αλλαγές.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.