Μια χρυσή λάμψη φωτίζει τον ορίζοντα της Γης σε μια εκπληκτική νέα εικόνα από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

iss

Η ατμοσφαιρική λάμψη, ή αλλιώς airglow, πρόκειται για ένα φαινόμενο που εμφανίζεται όταν το ηλιακό φως αλληλεπιδρά με τα άτομα και τα μόρια μέσα στη γήινη ατμόσφαιρα. Η νέα φωτογραφία, την οποία μοιράστηκε η NASA στις 21 Ιανουαρίου, δείχνει μια φωτεινή χρυσή λάμψη πάνω από τη Γη

Η φωτογραφία τραβήχτηκε σε ύψος 415 χιλιομέτρων καθώς ο διεθνής διαστημικός σταθμός, πετούσε πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό

Η λάμψη αυτή της ατμόσφαιρας, είναι το αποτέλεσμα μιας αλληλεπίδρασης στην ανώτερη ατμόσφαιρα της Γης, κατά την οποία τα μόρια αζώτου, οξυγόνου, νατρίου και όζοντος διεγείρονται από την υπεριώδη ακτινοβολία του ηλιακού φωτός και με τη σειρά τους, εκπέμπουν φως καθώς συγκρούονται μεταξύ τους. Αυτό το είδος φωτοεμφανίσεων είναι καλύτερα ορατό τη νύχτα. Έτσι, η πρόσφατη φωτογραφία τραβήχτηκε με υψηλή έκθεση, επιτρέποντας την είσοδο αρκετού φωτός στην κάμερα.

Ταξιδεύοντας με ταχύτητα 8 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο, ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός  περιστρέφεται γύρω από τη Γη περίπου κάθε 90 λεπτά. Ο διαστημικός σταθμός βιώνει περίπου 45 λεπτά φωτός ημέρας και 45 λεπτά σκότους σε κάθε περιστροφή.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.