Εκτός από την ενημέρωση στις βασικές εκδόσεις Android, τα smartphones λαμβάνουν τακτικά – τουλάχιστον από τις μεγαλύτερες εταιρείες, ενημερώσεις ασφαλείας. Οι μεγαλύτεροι κατασκευαστές, όπως η Samsung, παρέχουν στα smartphones και tablets τους μηνιαίες ενημερώσεις ασφαλείας με τα τελευταία security patch που κυκλοφορεί η Google και με προσθήκες που αφορούν τις δικές τους συσκευές.

Ωστόσο, τι γίνεται αν ο κατασκευαστής δεν κυκλοφορεί σε μηνιαία βάση της ενημερώσεις ή η συσκευή σου δεν λαμβάνει πλέον μεγάλες ενημερώσεις Android, άρα ο κατασκευαστής την έχει βάλει σε δεύτερη μοίρα; Μπορείς αρκετά εύκολα να κάνεις έλεγχο για ενημερώσεις ασφαλείας μόνος σου, μέσα από τις ρυθμίσεις της συσκευής.

Σε Samsung smartphones και tablets, ανοίγεις τις ρυθμίσεις, επιλέγεις το “Biometricks and Security” ή “Βιομετρικά δεδομένα και ασφάλεια”, πατάς το “Google Play system update” ή “Ενημέρωση συστήματος Google Play”, και το κινητό ελέγχει αυτόματα αν έχει το τελευταίο security patch της Google.

Η διαδικασία σε συσκευές άλλων εταιρειών είναι παρόμοια. Μπορεί αυτές οι ενημερώσεις να μην λύνουν τα ειδικά θέματα ασφαλείας των συσκευών της εκάστοτε εταιρείας, αλλά τουλάχιστον η συσκευή σου θα είναι ασφαλής απέναντι σε θέματα ασφάλειας του ίδιο του λειτουργικού συστήματος Android.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.