Τα πάντα πρέπει να έχουν μέτρο, διαφορετικά κουράζουν. Η Mozilla προσθέτει διαφημίσεις στη μπάρα διευθύνσεων του Firefox, ναι πολύ σωστά διάβασες. Γιατί είναι ενοχλητικό κάτι τέτοιο; Πολλοί ενοχλούνται που οι εταιρείες τους παρακολουθούν για να κάνουν τη ζωή τους πιο εύκολη. Φαντάσου να ψάχνεις τώρα για πατάτες και με το που γράψεις το “po” ο browser να βγάλει διαφήμιση για το Pornhub, που είχες επισκεφθεί λίγο νωρίτερα, και όλα αυτά να γίνουν ενώ μπροστά είναι κάποιος που δεν θα έπρεπε.

Τέλος πάντων, η Mozilla λέει ότι είναι μια νέα δυνατότητα που χρησιμεύει ως ένας αξιόπιστος οδηγός για καλύτερο web, εμφανίζοντας σχετικές πληροφορίες και ιστότοπους που θα βοηθήσουν τους χρήστες να επιτύχουν τους στόχους τους. Όταν είναι ενεργοποιημένες οι προτάσεις με βάση τα ενδιαφέροντα του χρήστη, το Firefox Suggest χρησιμοποιεί την τοποθεσία και τις λέξεις-κλειδιά της αναζήτησης για να κάνει προτάσεις από τον browser και τους συνεργάτες της Mozilla, έχοντας πάντα κατά νου το απόρρητο.

Εκτός από το ιστορικό αναζήτησης λοιπόν θα βλέπεις και προτάσεις ιστοσελίδων, προϊόντων, και τα λοιπά, που συνεργάζονται με τη Mozilla. Ευτυχώς όμως, μπορείς να απενεργοποιήσεις αυτό το χαρακτηριστικό. Ανοίγεις τις ρυθμίσεις, πας στο “Απόρρητο & ασφάλεια”, βρίσκεις τη γραμμή διευθύνσεων, και απενεργοποιείς το “Contextual suggestions” – δεν ξέρουμε πώς θα μεταφραστεί γιατί προς το παρόν είναι διαθέσιμο μόνο στις ΗΠΑ, αλλά είναι καλό να ξέρεις πώς το απενεργοποιείς, όταν φτάσει στον υπολογιστή σου.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.