Πλησιάζει η Asteroid Day 2024, με την οποία τιμάται η έκρηξη του μεγαλύτερου αστεροειδούς που έχει παρατηρηθεί, καθώς χτύπησε τη Γη πάνω από την Τουνγκούσκα στη Σιβηρία το 1908. Το χτύπημα απείχε μια μικρή περιστροφή της Γης από το να καταστρέψει μια από τις πιο λαοφιλείς περιοχές της Ευρώπης και η ημέρα που εγκρίθηκε από τον ΟΗΕ είναι μια καλή υπενθύμιση του πόσο ισχυρά και θανατηφόρα μπορούν να είναι αυτά τα εμβληματικά κοσμικά αντικείμενα.

Φέτος, όμως, καθώς πλησίαζε αυτή η μοιραία ημέρα, η ESA μοιράστηκε την είδηση ότι δύο τεράστιοι αστεροειδείς – συμπεριλαμβανομένου ενός αστεροειδούς μεγαλύτερου από το 99% των αστεροειδών που βρίσκονται κοντά στη Γη – θα περάσουν από τον πλανήτη μας διαδοχικά. Είχαμε αναφέρει πως αν έχετε καθαρό ουρανό σε ορισμένα μέρη του κόσμου, μπορεί να είστε σε θέση να δείτε τους αστεροειδείς καθώς περνούν, αρκεί να χρησιμοποιείτε ένα μικρό τηλεσκόπιο. Αυτό αλλάζει πλέον! Γιατί; Συνεχίστε να διαβάζετε και θα μάθετε!

Οι δύο αστεροειδείς που πρόκειται να περάσουν από τη Γη αυτή την εβδομάδα εγκαίρως για την Asteroid Day 2024 περιλαμβάνουν τον πρόσφατα ανακαλυφθέντα 2024 MK. Αυτός ο αστεροειδής ανακαλύφθηκε μόλις πριν από λιγότερο από δύο εβδομάδες. Το μέγεθός του εκτιμάται ότι κυμαίνεται μεταξύ 120 και 260 μέτρων. Παρατηρήθηκε για πρώτη φορά στις 16 Ιουνίου και θα περάσει από τον πλανήτη μας στις 29 Ιουνίου, κατά την κορύφωση των δραστηριοτήτων της Asteroid Day 2024 στη Γη, αναφέρει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA).

Ο αστεροειδής των $10.000.000.000.000.000.000 που θέλει η NASA, ανακαλύφθηκε πριν 172 χρόνια

Ο αστεροειδής 2024 MK είναι μεγάλος για αντικείμενο κοντά στη Γη και εκτιμάται ότι θα περάσει σε απόσταση 290.000 χιλιομέτρων από την επιφάνεια του πλανήτη μας. Αυτό είναι περίπου το 75% της απόστασης μεταξύ της Γης και της Σελήνης. Φυσικά, δεν υπάρχει κίνδυνος ο αστεροειδής να συγκρουστεί με τη Γη αυτήν τη στιγμή.

huge asteroid near hits earth αστεροειδής 2024 MK

Ο δεύτερος αστεροειδής που θα περάσει από τον πλανήτη μας την Asteroid Day 2024 είναι πολύ μεγαλύτερος και πιο γνωστός. Ο αστεροειδής (415029) 2011 UL21 εκτιμάται ότι έχει διάμετρο 2.310 μέτρα, γεγονός που τον καθιστά μεγαλύτερο από το 99% των άλλων γνωστών αντικειμένων κοντά στη Γη που έχουμε ανακαλύψει μέχρι στιγμής. Θα βρίσκεται ακόμα 17 φορές μακρύτερα από τη Σελήνη στο κοντινότερο σημείο του στη Γη σήμερα, 27 Ιουνίου.

huge asteroid near hits earth αστεροειδής 2024 MK

Δυστυχώς, ο μόνος αστεροειδής από τους δύο που πιθανότατα θα είναι ορατός αυτή την εβδομάδα είναι ο 2024 MK, καθώς ο μεγαλύτερος αστεροειδής (415029) 2011 UL21 θα είναι πολύ πιο μακριά από τη Γη. Όπως και ο 2024 MK, όμως, δεν αποτελεί κίνδυνο για τον πλανήτη μας. Σε κάθε περίπτωση, η πορεία των δύο αστεροειδών θα προβληθεί live στο YouTube. Η μετάδοση ξεκινά σε λίγες ώρες και μπορείς να την παρακολουθήσεις στο παρακάτω stream.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.