Σημειώθηκε μία ιστορική παραβίαση της κυβερνοασφάλειας παγκοσμίως που ονομάστηκε «Mother Of All Breaches» (MOAB) και όχι αδικα. Έχουν διαρρεύσει 26 δισεκατομμύρια αρχεία, σηματοδοτώντας τη μεγαλύτερη διαρροή δεδομένων μέχρι σήμερα.

Αυτή η κολοσσιαία παραβίαση, η οποία ανακαλύφθηκε από ερευνητές της Security Discovery και της Cybernews, περιλαμβάνει 12TB δεδομένων, εγείροντας σημαντικές ανησυχίες σχετικά με τις πιθανές επιπτώσεις για άτομα και οργανισμούς.

Η συλλογή MOAB, που είναι αποθηκευμένη σε περισσότερους από 3.800 φακέλους, περιέχει έναν συνδυασμό παλαιών δεδομένων που διέρρευσαν και φρέσκων. Από αυτήν επηρεάζονται μεγάλες εταιρείες όπως το Twitter (281 εκατομμύρια στοιχεία), το LinkedIn (251 εκατομμύρια στοιχεία), το Telegram (41 εκατομμύρια στοιχεία), και άλλες.

Η Tencent QQ, με 1.4 δισεκατομμύρια παραβιασμένα αρχεία, ξεχωρίζει ως η πιο επηρεασμένη. Κυβερνητικά ιδρύματα στις ΗΠΑ, τη Γερμανία, τις Φιλιππίνες, τη Βραζιλία και την Τουρκία βρίσκουν επίσης τα δεδομένα τους που περιλαμβάνονται στην παραβίαση, τονίζοντας τις εκτεταμένες συνέπειες της MOAB.

Ο συνδυασμός παλαιών και νέων δεδομένων στη MOAB αποτελεί μια ανησυχητική απειλή, με τους εγκληματίες του κυβερνοχώρου να χρησιμοποιούν δυνητικά τις πληροφορίες για phishing, hacking και κλοπή ταυτότητας. Ο Jake Moore, σύμβουλος κυβερνοασφάλειας στην ESET, υπογραμμίζει την επείγουσα ανάγκη για τα θύματα να κατανοήσουν τους κινδύνους που σχετίζονται με τους κλεμμένους κωδικούς πρόσβασης και να εφαρμόσουν τις απαραίτητες ενημερώσεις ασφαλείας.

Για να εξακριβωθεί εάν τα προσωπικά δεδομένα αποτελούν μέρος αυτής της παραβίασης, τα άτομα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το εργαλείο “Personal Data Leak Check” του Cybernews ή να μπουν στη διεύθυνση https://haveibeenpwned.com/. Καθώς οι συνέπειες από το “Mother Of All Breaches” ξετυλίγονται, τα προληπτικά μέτρα ασφαλείας καθίστανται πρωταρχικής σημασίας για την προστασία από πιθανές απειλές στον κυβερνοχώρο.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.