Η Google ενημέρωσε τα νούμερα διανομής των εκδόσεων Android και τώρα γνωρίζουμε ποιο είναι την πιο δημοφιλή έκδοση, αυτήν τη στιγμή. Από την 1η Οκτωβρίου, λίγες ημέρες πριν από την επίσημη κυκλοφορία του Android 14, η Google κατέγραψε ότι το Android 13 έχει την υψηλότερη βάση εγκατάστασης (22,4%) όλων των συσκευών Android παγκοσμίως. Αυτό είναι ένα μεγάλο άλμα για το λειτουργικό σύστημα, το οποίο τον Μάιο, είχε μια βάση εγκατάστασης μόλις 15%.

Android Popular Versions

Θα περίμενε κανείς ότι η δεύτερη πιο δημοφιλής έκδοση Android θα ήταν το Android 12. Ωστόσο, αυτό δεν ισχύει. Τα στατιστικά στοιχεία της Google δείχνουν ότι σχεδόν ίδιος αριθμός χρηστών Android 13 εξακολουθεί να τρέχει το Android 11.

Η βάση εγκατάστασης του τριών ετών λειτουργικού συστήματος ανέρχεται στο 21,6% όλων των συσκευών Android. Είναι πιθανό αυτό να συμβαίνει επειδή οι άνθρωποι δεν έχουν αναβαθμίσει σε νέες συσκευές που αναβαθμίζονται στο Android 12, ή απλά έχουν επιλέξει να μην κατεβάζουν νέες ενημερώσεις.

Ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι το Android 12 δεν είναι καν η τρίτη πιο εγκατεστημένη έκδοση Android αυτήν τη στιγμή. Αυτή η τιμή ανήκει στο Android 10, με μερίδιο αγοράς 16,1%.

Το Android 12 βρίσκεται στην τέταρτη θέση, με μερίδιο 15,8%. Επιπλέον, το Android 12 είναι η μόνη πρόσφατη έκδοση Android που έχει δει μείωση στη δημοτικότητά της, τους τελευταίους πέντε μήνες.

Πιο κάτω στη λίστα, τα νούμερα διανομής για τις παλαιότερες εκδόσεις Android όπως είναι λογικό μειώνονται. Το Android 9 έχει μια βάση εγκατάστασης 10,5%, το Android 8.1 βρίσκεται στο 5,4% και όλες οι άλλες εκδόσεις Android αποτελούν περίπου το 1-1,5% ή λιγότερο της πίτας διανομής του Android.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.