Το σενάριο απλό, σκαλίζεις το διαδίκτυο να δεις τα νέα της ημέρας και πέφτεις πάνω σε ένα επιστημονικό διαμάντι τόσο τεράστιο που θα χρειαστείς τα διαλείμματα δύο εργάσιμων για να το διαβάσεις. Τι κάνεις; Οι λύσεις πολλές, αλλά η καλύτερη μάλλον είναι το “Read Later” του Google Chrome.

Σίγουρα δεν είναι κάτι πρωτότυπο, γιατί έχουμε δει σχετικά πρόσθετα για κάθε browser, ενώ ο Edge είχε κάτι αντίστοιχο – η Microsoft αποφάσισε να το αφαιρέσει στην τελική έκδοση, ίσως το επαναφέρει στο μέλλον. Τι κάνει όμως το “Read Later” ή όπως το αποκαλεί η κάθε εταιρεία.

Για να μην φορτώνεις τη RAM που τραβάει ο browser, μπορείς με το πάτημα ενός κουμπιού να “αποθηκεύσεις” ένα ή πολλά tab, σε μία πλευρική – συνήθως – εργαλειοθήκη. Έτσι, όταν έχεις χρόνο ή θες να τσεκάρεις τη σελίδα που αποθήκευσες την ανοίγεις από τα αποθηκευμένα tabs.

Στον Chrome, η Google ονόμασε αυτό το χαρακτηριστικό “Read Later” και είναι σε τόσο πρώιμο στάδιο που δεν έχει εμφανιστεί καν στα flags. Περιμένουμε σύντομα η εταιρεία να προσθέσει το σχετικό flag και μετά τις δοκιμές να το βγάλει στις live εκδόσεις ως ρύθμιση.

Όσον αφορά τον τρόπο λειτουργίας του “Read Later”, σύμφωνα με την περιγραφή του flag, το οποίο εντόπισαν στο Chromium Gerrit, η ενεργοποίηση του προσθέτει ένα κουμπί στον Chrome με το οποίο μπορείς να αποθηκεύεις tabs και να προβάλεις όσες καρτέλες έχεις αποθηκεύσει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.