Τα Android TV Boxes αποτελούν μια από τις ιδανικότερες επιλογές διασκέδασης για το σαλόνι, κυρίως λόγω του smart χαρακτήρα που προσδίδουν σε τηλεοράσεις που δεν είναι smart. Η ραγδαία άνοδος του Netflix και η δυνατότητα θέασης ολόκληρου του αμερικανικού περιεχομένου πολύ εύκολα, έχει καταστήσει επιτακτική την ανάγκη ενός Tv Box. Και εκεί που το πράγμα γίνεται ακόμη καλύτερο είναι ότι όλο και περισσότερες ταινίες του Netflix είναι σε 4K και γενικώς το HD περιεχόμενο αρχίζει να αποτελεί την κανονικότητα.

Δεν υπάρχουν όμως πολλά συμβατά 4K Android TV boxes για το Netflix. Και εδώ, ευθύνεται η πιστοποίηση. Προφανώς το Netflix δεν θέλει κάθε (άγνωστος) κατασκευαστής να φτιάχνει συμβατά Android TV boxes. Θέλει να διασφαλίσει ότι τα χαρακτηριστικά του κάθε box είναι ικανά να παίξουν 4K Netflix γιατί αν αντιμετωπίσεις κάποιο πρόβλημα, θα πιστεύεις ότι φταίει το Netflix, ενώ στην ουσία θα ευθύνονται τα boxes. Έτσι έχει πιστοποιήσει τα εξής:

 • NVIDIA Shield TV box
 • Apple TV
 • Google Chromecast
 • Amazon Fire TV
 • Roku Ultra

Το Netflix απαιτεί από τους κατασκευαστές να ικανοποιούν συγκεκριμένες απαιτήσεις, μια εκ των οποίων είναι και η πιστοποίηση Google. Πιο συγκεκριμένα, για να είναι το box σας Google certified θα πρέπει να υποστηρίζει το WideVine L1 (Level 1 DRM). Για να διαπιστώσεις αν η συσκευή σου έχει το συγκεκριμένο Level μπορείς να κατεβάσεις από το play Store το DRM Info tool . Τα περισσότερα Android boxes θα έχουν by default το Level 3, θέλεις το Level 1 για FULL HD Netflix και 4K Netflix.

Ακόμη ένα πράγμα που πρέπει να επισημάνουμε. Υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο Android box for TV και Android TV Box.

 • Android box: Πρόκειται για ένα box που τρέχει το stock Android. Θα έχεις πλήθος συμβατά apps και παιχνίδια, αλλά η εμπειρία δεν θα είναι το ίδιο ομαλή όπως θα ήθελες για μια TV
 • Android TV Box: Τρέχει το Android TV λειτουργικό σύστημα και σίγουρα θα το απολαύσεις περισσότερο στην TV σου.

Ας πούμε ότι έχεις το πακέτο με τα 9.99€/μήνα σε ποια Tv Boxes με λειτουργικό Android θα παίξει σε HD ποιότητα ; Θα παίξει σε όλα τα Tv Boxes που είναι Android TV OS (αυτομάτως δηλαδή Level 1  Security) και σε όλα τα Tv boxes με λειτουργικό Android 7+ με DRM 1 και έχουν την δυνατότητα streaming 4κ από youtube, όπως αναφέρει το tvboxes.gr.

Παρακάτω παραθέτουμε μερικές προτάσεις. Δεν σημαίνει ότι παίζουν όλες 4K, ούτε καν HD. Σύμφωνα με το XDAdevelopers από τη στιγμή που τα περισσότερα έχουν το L3 αυτό σημαίνει SD ποιότητα μέχρι 570p. Είναι όμως αρκετά ιδανικές προτάσεις για κάποιον που δεν έχει τρελές απαιτήσεις.

Xiaomi Mi Box @ 75 ευρώ

Πρόκειται για μια πολύ δυνατή πρόταση που υποστηρίζει 4K Netflix. Καταφθάνει με Android TV OS (Android 6). Είναι ένα από τα καλύτερα TV boxes που υποστηρίζει και άλλες streaming υπηρεσίες αλλά και Google Play Store apps και παιχνίδια.

 • Υποστηρίζεται η αναπαραγωγή 4K HDR στα 60 fps playback
 • Μεγάλο value for money
 • Υποστήριξη Dolby Atmos surround sound
 • Υποστήριξη Google Play Store apps και games
 • Μπορεί να αναπαράγει βίντεο από εξωτερικό σκληρό δίσκο με Plex support

Αποκτήστε το από το GearBest εδώ

 

Beelink GS1 6K TV Box @ 57 ευρώ

Ένα ακόμη πολύ καλό box στα 57 ευρώ. Εξοπλίζεται με  2GB RAM + 16GB ROM δίνοντάς σου όλο τον απαραίτητο χώρο για να κατεβάσεις πολλές εφαρμογές και να απολαύσεις τα αγαπημένα σου παιχνίδια. Για τα 57 ευρώ που κοστίζει και χωρίς τον φόβο του τελωνείου είναι μια πολύ καλή πρόταση.

Απόκτησέ το από το Gearbest εδώ

Beelink GT1 Ultimate 3GB DDR4 + 32GB

Με απλά λόγια, κορυφαίο. Βασίζεται σε 8πυρηνο CPU, τρέχει Android 7.1 και περιλαμβάνει 3GB DDR4 + 32GB EMMC. Γρήγορο, δεν θα κολλήσει πουθενά και υπόσχεται γρήγορη φόρτωση των παιχνιδιών και των HD videos χάρη στις υψηλές τεχνικές προδιαγραφές με τις οποίες εξοπλίζεται.

Αποκτήστε το από το Gearbest εδώ

 • Σημείωση 1: Πάντα κατά τις αγορές σου από Κίνα, επέλεξε Priority Line
 • Σημείωση 2¨Αν αντιμετωπίσεις κάποιο πρόβλημα, στείλε μας ένα μήνυμα, αρκεί να το έχεις αγοράσει από τα λινκς παραπάνω.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.