Η Xiaomi προβαίνει σε μια σημαντική αλλαγή στην MIUI 10 Global Beta 8.7.5 του Xiaomi Redmi Note 5 Pro, όπου δεν θα μπορείς να μεταβείς σε προηγούμενη έκδοση του MIUΙ. Πιο συγκεκριμένα, η MIUI 10 Global Beta 8.7.5 στο Xiaomi Redmi Note 5 Pro ενεργοποιεί το anti-rollback protection feature του Android Oreo. Ο μόνος τρόπος που υπάρχει αυτή τη στιγμή είναι να ξεκλειδώσεις τον bootloader και να κάνεις flash μια άλλη ROM. Και αυτό, πρέπει να γίνει πριν το upgrading.

Το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός, ότι πολλοί πραγματοποίησαν αναβάθμιση στη νέα έκδοση, χωρίς να γνωρίζουν ότι έχει ενεργοποιηθεί το anti-rollback protection feature. Πολλοί είναι εκείνοι οι χρήστες, σύμφωνα με το XDA Developers, οι οποίοι προσπάθησαν να μεταβούν σε κάποια παλαιότερη έκδοση, με αποτέλεσμα να μπρικάρουν τη συσκευή τους.

  • Ο λόγος που υπάρχει είναι να αποτρέψει κάποιον hacker σε ακραία περίπτωση να υποβαθμίσει τη συσκευή σε προηγούμενο patch, εκμεταλλευόμενος τις ευπάθειες που δεν έχουν επιλυθεί.
  • Είναι καθαρά ένα security feature, το οποίο όμως είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό.
  • Η Google έχει ενσωματώσει έναν τρόπο για την εκ προεπιλογής απενεργοποίησή του, αλλά κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει στις Xiaomi συσκευές.
  • Η Xiaomi τονίζει ότι ενσωμάτωσε το feature για τη σταθερότητα του συστήματος και για την ασφάλεια.
  • Συστήνει τέλος, να μην κάνετε downgrade σε παλαιότερη έκδοση, αν έχετε ήδη λάβει την  MIUI 10 Global Beta 8.7.5.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.