Η έλλειψη ενημέρωσης και οι ενημερωτικές σελίδες κακής ποιότητας και διασποράς fake news είναι ο λόγος που οι πολίτες της Καλαμάτας αντέδρασαν στην πιλοτική λειτουργία του δικτύου 5G. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να παύσει η λειτουργία του με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Οι πολίτες άνοιξαν το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, επικαλούμενοι υποθετικές παρενέργειες για την υγεία, από τις κεραίες των νέων δικτύων. Η συνεδρίαση κράτησε πάνω από 3 ώρες, με το κλίμα να είναι ιδιαίτερα τεταμένο. Τελικά δημιουργήθηκαν δύο προτάσεις προς ψήφιση, ενώ ο δήμαρχος, Θανάσης Βασιλόπουλος, προσπαθούσε να κατευνάσει το πλήθος.

Οι δύο προτάσεις ήταν στην ουσία μία, αφού η πρώτη ζητούσε την μη ανανέωση της σύμβασης με την Wind, στις 31/12, ενώ η δεύτερη ζητούσε την διακοπή της στο τέλος του έτους.

Τελικά ψηφίστηκε η πρόταση διακοπής της σύμβασης με την Wind, με τους παρευρισκόμενους να πανηγυρίζουν.

Δυστυχώς η έλλειψη ενημέρωσης και τα fake news πάνε για άλλη μια φορά την χώρα ένα βήμα πίσω. Συγκεκριμένα η τα 5G δίκτυα παράγουν μη ιοντίζουσα ακτινοβολία, ενώ τα θέματα θέρμανσης στα κύματα που λειτουργεί, είναι ακίνδυνα στην ένταση που λειτουργούν οι κεραίες 5G. Ειδικά σε αγροτικές περιοχές, όπως η Καλαμάτα, οι κάτοικοι διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο από τα φυτοφάρμακα με τα οποία ψεκάζουν τα χωράφια τους, τα οποία καταλήγουν στο νερό τους, παρά από το δίκτυο 5G. Μάλιστα το International Agency for Research on Cancer (IARC) κατατάσσει την ακτινοβολία του 5G στο ίδιο επίπεδο με τον καφέ, στις πιθανότητες δημιουργία καρκινωμάτων.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.