Τις τελευταίες ώρες έγινε γνωστό ότι κάποιοι ανεγκέφαλοι, και αυτός είναι ο πιο ευγενικός χαρακτηρισμός που μπορώ να χρησιμοποιήσω, ξεκίνησαν να πραγματοποιούν αλλαγή μόνιμης κατοικίας στο TAXISnet. Στόχος τους είναι να περάσουν τις ημέρες του Πάσχα στο χωρίο, το νησί, το εξοχικό, και το χωράφι τους στον Άρη.

Μαθαίνοντας για αυτή την εξοργιστικά ανεύθυνη συμπεριφορά δεν μπόρεσα να συγκρατηθώ. Δυστυχώς, ως λαός έχουμε καταφέρει πολλά, αλλά φαίνεται πώς ίσως δεν μας αξίζουν όσα έχουμε, και ας είναι λιγοστά.

Από τη δημιουργία του ελληνικού κράτους μάθαμε να παραπονιόμαστε για τη γραφειοκρατία, τις χρονοβόρες άσκοπες διαδικασίες, και όλα τα άσχημα του δημοσίου και της διοίκησης. Όταν όμως μας δόθηκαν απλόχερα οι ηλεκτρονικές διευκόλυνσης, για μία ακόμα φορά σκεφτήκαμε την εκμετάλλευση και τα παραθυράκια.

Το TAXISnet είναι εκεί για να βοηθά στην όσο το δυνατόν “αναίμακτη” τακτοποίηση των φορολογικών ζητημάτων μας. Και όλα σε γενικές γραμμές λειτουργούν καλά και υπέρ μας. Ωστόσο, κάποιοι “έξυπνοι” αποφάσισαν να αλλάξουν τη διεύθυνση μόνιμης κατοικίας για να “ξεφύγουν” από τη “βαρεμάρα” της μουντής πόλης τις ημέρες του Πάσχα. Οπότε, χρησιμοποίησαν ένα εργαλείο που φτιάχτηκε για να κάνει τη ζωή τους πιο εύκολη, ώστε να θέσουν σε κίνδυνο τους ίδιους, τους ομοίους τους, και ένα σωρό αθώους συνανθρώπους.

Η πρώτη λέξη που μου ήρθε στο μυαλό ήταν αίσχος, ένιωσα ντροπή για το ανθρώπινο είδος, μετά θυμό που σε μία χώρα που πάλεψε τόσο σύντομα και τόσο γρήγορα μία από τις χειρότερες πανδημίες των τελευταίων αιώνων, οι πολίτες της φέρονται τόσο απερίσκεπτα. Τελικά, αποφάσισα να γράψω ένα “ενημερωτικό” και όσο το δυνατόν ήρεμο κείμενο.

Δυστυχώς, αυτό που ζούμε είναι πραγματικότητα. Ο κορωνοϊός δεν είναι κάποια παγκόσμια συνωμοσία, και δεν θα το αναλύσω περαιτέρω. Το ίντερνετ φτιάχτηκε για τη διάδοση της γνώσης, αλλά μαζί με τα χλωρά πάντα υπάρχουν και ξερά που τα καίνε. Και στην περίπτωση του ίντερνετ τα ξερά είναι τα fake news και οι συνωμοσιολογίες κάθε είδους.

Είναι ευθύνη όλων μας να ενημερωνόμαστε σωστά, να προσέχουμε τόσο για εμάς όσο και για του γύρω μας, και να παρακολουθούμε στενά την εξέλιξη του ιού στη χώρα μας και στο εξωτερικό. Όσο άσχημα και αν δείχνουν τα πράγματα, όσο πόνο ή θλίψη μπορεί να μας προκαλεί αυτή η κατάσταση, είναι η πραγματικότητα όλων μας, και αν δεν προσέξουμε θα γίνει η αιτία της καταστροφής μας.

Χρησιμοποιήστε την τεχνολογία για να ενημερωθείτε και να περάσετε καλά όσο μένετε σπίτι. Γιατί όλοι πρέπει να μένουμε σπίτι, ασφαλείς. Μην εκμεταλλεύεστε τις ευκολίες που σας δίνονται προς όφελος της “κουτοπονηριάς” και της άρνησης που προκαλεί σε αρκετούς οποιαδήποτε δυσάρεστη κατάσταση.

Όσοι φτάσατε ως εδώ, αξίζει να μάθετε ότι η ΑΑΔΕ αποφάσισε να σταματήσει την εξέταση των δηλώσεων αλλαγής διεύθυνσης μόνιμης κατοικίας, όταν αυτές πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά. Στόχος της είναι να πατάξει την κατάχρηση του δικαιώματος μεταβολής μόνιμης κατοικίας και της ευκολίας που παρέχει το TAXISnet.

32 ΣΧΟΛΙΑ

  • Μια απαγόρευση κυκλοφορίας για τον κύριο, ε… εννοώ μαλάκα ( 04/04 2:48pm) μέχρι τον Οκτώβριο

 1. Συγχαρητήρια για την τοποθέτηση κ. Αναγνωστόπουλε! Παρακαλώ συνεχίστε έτσι. Παράλληλα έχουμε να αντιμετωπίσουμε και την επιδημία της βλακείας…

 2. Πόοοσο μαλάκας είσαι! Δε διαβάζω το άρθρο, μου φτάνει ο τίτλος για να καταλάβω ότι πρόκειται για κάποιον που δεν του αξίζει το βήμα!

 3. Τελικά φαίνεται πόσο σωστός είναι ο τίτλος από τα σχόλια. Ένας εξοργισμένος πολίτης εκφράζει, αφού έχει ηρεμήσει πρώτα και όσο πιο ευγενικά γίνεται, ένα γεγονός κι αμέσως οι Ελληνάρες σπεύδουν να αποδοκιμάσουν χωρίς να διαβάσουν το άρθρο (ή μήπως να δείξουν την αγραμματοσύνη τους;) Αυτοί οι άνθρωποι ψηφίζουν και ανεβάζουν ή κατεβάζουν κυβερνήσεις. Και είναι όλοι γνωστοί. Αυτοί περνάνε με βαθύ πορτοκαλί το φανάρι αυτοί ανακαλύπτουν μία άδεια λωρίδα σε μποτιλιαρισμένο δρόμο αυτοί γελούν αυτάρεσκα με το κατόρθωμά τους αυτοί τελικά βρίζουν χυδαία όταν στριμωχτούν από τα λόγια κάποιων. Ή μήπως το κάνουν επειδή όταν τα κάνουν αυτά νιώθουν σαν να κοιτάχτηκαν στον καθρέφτη;

 4. Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί “κάποιοι ανεγκέφαλοι” όπως λέει ο αρθρογράφος χαρακτηριζουν ολόκληρο έθνος!!!

 5. Νεαρέ,

  Φαίνεται πως δεν έχεις δηλώσει ακόμη φορολογητέο εισόδημα πάνω από 15.000 ευρώ…

  Μεγαλώνοντας θα καταλάβεις ότι το Taxis δεν μας το έκαναν δώρο…

  Εργαλείο για να μας σκίζουν τους “ποπούς” μας είναι…

  Αλίμονο σε όποιον το βλέπει με συμπάθεια…

  Εκτός αν μπορεί να φοροδιαφεύγει…

  Γράψε τα ωραία άρθρα σου για τα κινητά και τα άλλα gadgets και άσε σε άλλους τα φορολογικά.

  • Τελικά ο Εληνάρας πάντα θα βρει τρόπο να απαξιώσει ότι δεν τον συμφέρει. Και το κάνει…. με τον πιό χυδαίο τρόπο. Υποκλίνομαι κύριε μου. Είσαι απίθανος… Συνέχισε έτσι και το ίδιο παράδειγμα να δίνεις και στα παιδιά σου και στο περιβάλλον σου. ΑΞΙΟΣ!!!

 6. Σε μια κοινωνία όπου η αυτορύθμιση θα αποτελεί ουτοπία για τουλάχιστον 400 ακόμη χρόνια, το μαντρί κι ο βουρδουλας αποτελούν την μόνη λύση για την εφαρμογή των ρυθμίσεων. Η κατάργηση του ηλεκτρονικού μητρώου θα σώσει κάποιες ζωές σε χωριά, νησιά κλπ. τις οποίες κάποιοι δεν υπολογίζουν καν όταν θίγεται η ολιγοήμερη διασκέδαση τους. Φαι, ποτό, συνουσία και χοροί το νόημα της ζωής για κάποιους κι ας με βρίσουν κατά βούληση εκ του ασφαλούς

 7. Αυτό το άρθρο γράφτηκε για την κουτοπονηριά του Έλληνα…που τα ξέρει όλα τα κάνει όλα και συμφέρει…και αν αποφασίσει το κράτος να τους καμπανιάσει για τη λακαμία τους θα φταίει κιόλας…Δεν παίζει άλλος λαός σαν εμάς ρε φίλε…ΜΕ ΤΊΠΟΤΑ!!!

  Υ.Γ. Συγχαρητήρια για το άρθρο σας κύριε!!!

 8. Προσωπικά πολύ θα ήθελα να μας πουν πόσες παραπάνω αιτήσεις είχαν από ότι συνήθως για να καταλάβουμε εάν όλη αυτή η ιστορία είναι πραγματική. Γιατί τα προβλήματα πού απορρέουν από την αλλαγή είναι πολλά και για να το κάνει κάποιος μάλλον πρέπει να έχει πιο σημαντικό λόγο από το τριήμερο του Πάσχα. Γενικά ως λαός έχουμε πειθαρχήσει στην εντολές της κυβέρνησης (όπως πάντα άλλωστε ) Έχουμε όμως τους ” δημοσιογράφους ” που όπως πάντα κάνουν την τρίχα τριχιά για να πουλήσουν κανένα κλικ παραπάνω. Αλλά και να το έκαναν και 50 – 100 παραπάνω από ότι συνήθως και το έγινε ? Μήπως αυτό θα αλλάξει την πορεία της νόσου σε 10.000.000 κατοίκους ? Στατιστικά απίθανο εάν όχι αδύνατο.
  Πάντα όμως πρέπει να εφευρίσκουν κάποιον κακό για να έχει να απασχολείται η ” κοινή γνώμη ” . Θυμηθείτε είχαμε τους συμμορίτες , τους κομμουνιστές γενικότερα , μετά τους Αμερικανούς ,τούς κακούς Ευρωπαίους , τους Γερμανοτσολιάδες τους Συριζαιους και πάει λέγοντας. Τώρα έχουμε τους ” κακούς ” και ανεγκέφαλους Έλληνες που θα κάνουν μεγάλο κακό στην εξάπλωση του ιού. Πόσοι είναι αυτοί πια ? Αντί οι δημοσιογράφοι να γράφουν εύκολα λαϊκίστικα κείμενα ας μας δώσουν έναν πραγματικό αριθμό να μπορέσουμε και εμείς οι ” νομοταγείς ” να εκτιμησουυμε τον πραγματικό κίνδυνο που μας βάζουν αυτοί οι περιβόητοι ” κακοί ” άνθρωποι . Ευχαριστώ

 9. Κύριε Αναγνωστόπουλε πριν γράψετε αυτό κείμενο μπήκατε στον κόπο να μάθετε πόσοι ήταν αυτοί οι παραπάνω από ότι συνήθως που έκαναν αίτηση αλλαγής κατοικίας ? ή απλώς νεροκουβαλατε για πράγματα που δεν αντιλαμβάνεστε την πλήρη διάσταση τους ?

 10. Επιτέλους καταλάβετε ότι το κράτος το κάνει για το καλό του τόσα χρόνια ποίος νοιαζοταν πώς την βγάζαμε?? Οι ίδιοι που κατηγορούσαν τους γιατρούς για φακελάκι σήμερα τους χειροκροτούν οι ίδιοι πολιτικοί πουσήμερα τους εκθειάζουν μέχρι χθές τους απελυαν το Ταχις μετ μας έσωσε?? Και δεν μας αξίζει?? Τι λες τώρα??? Δεν ξέρουμε τι μας γίνεται δεν ξέρουμε που παν τα τέσσερα έτσι είναι τα πράγματα απαγορεύσεις τύπου χούντας σε δημοκρατία δεν θα έπρεπε να υπάρχουν αφού η ευθύνη είναι ατομική όπως λένε γιατί τους φταίει η συλλογική ευθύνη ???όμοιος ομοιο και κοπριά στα λάχανα και ο νοών νοειτε

 11. Είναι πολύ εύκολο. Η ΑΑΔΕ ζητά από όσους άλλαξαν διεύθυνση από 15/03/2020 να καταθέσουν ηλεκτρονικά αποδεικτικά στοιχεία κύρια κατοικίας σε αντιπαραβολή με την προηγούμενη καξ την επόμενη φορολογική δήλωση καθώς και με τυχόν δηλώσεις επιδόματος ενοικίου, Α21, πετρέλαιο θέρμανσης κλπ που κατατέθηκαν μεσα στη χρονια αλλά και ρυθμίσεις δανείων πρώτης κατοικίας και εξοκκομομώ κατ οίκον.
  Μετά άντε γεια πονηροί και ποινικη διωξη για ψευδη βεβαίωση και φορολογικές συνέπειες.
  Ένας απλός λογιστής.

 12. Και μια και δυο και τρείς ζωές αν είναι να χαθούν αξίζει η απαγόρευση της καταστρατήγησης και κατάχρησης ενός συστήματος, εκτός και αν κάποιος βάζει την κατάχρηση με σκοπό τη καλοπέραση πάνω από έστω και μία ανθρώπινη ζωή. Προσωπικά έχω μάθει να υπολογίζω πάνω απ’όλα την ζωή ακόμα κι ενός άγνωστου μου γέροντα σ’ενα χωριό. Η ζωή δεν είναι στατιστική. Τέλος, η αλλαγή φορολογικής κατοικίας -οχι έδρας- δεν επιφέρει ιδιαίτερες συνέπειες και αυτό μπορούν να το επίβεβαιωσουν κι οι φίλοι λογιστές. Μπορώ να φανταστώ πολλούς για τους οποίους το τριήμερο του Πάσχα είναι πιο σημαντικό εξάλλου εάν ο αριθμός των καταχρηστικών αιτήσεων δεν ήταν μεγάλος η ΑΑΔΕ δεν θα είχε προχωρήσει στα μέτρα που αναφέρονται παραπάνω ήδη από. 20-3-2020..

 13. Με αυτούς που πρόλαβαν να αλλάξουν τα στοιχεία τους τι θα γίνει. Οι αλλαγές τους εγκρίθηκαν;

  Μιας και από αυτούς ξεκίνησε θα ήταν δίκαιο να γίνει ξανά αυτόματα αλλαγή στην αρχική τους κατάσταση!

 14. Σίγουρα πολλοί περισσότεροι αν υπολογίσεις ότι οι περισσότεροι Έλληνες έχουν προορισμό για Πασχα. ΠΑΝΔΗΜΙΑ λέγεται παιδιά κι εκτός από απειλή για την ζωή και την υγεία μας αποτελεί και έκτακτο λόγο για τον περιορισμό των ελευθεριών μας από τις κυβερνήσεις σε όλον τον πλανήτη…

 15. Και αυτό γιατί δεν αποτελεί ατομική μόνο ευθύνη. Αν θέλω να καταστρέψω την υγεία μου κάνεις δεν μπορεί να μ εμποδίσει, έχω την αυτοδιαθεση του εαυτού μου, ότι θέλω τον κάνω. Όμως στην περίπτωση της πανδημίας μπορεί να μεταδοσω την ασθένεια μου και σε άλλους πενήντα.. και έτσι η ευθύνη γίνεται συλλογική και απασχολεί τις κυβερνήσεις..

 16. Όπως είχε πει και κάποτε ένας αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος:

  Μη μιλάς για ό,τι δεν ξέρεις. Αν μάθεις, σώπα.

  Μια χαρά τα γράφεις τα άρθρα περί τεχνολογίας. Μην καταπιάνεσαι με οτιδήποτε άλλο που είναι εκτός της αντίληψής σου διότι ξεστομίζεις μπαρούφες. Και ποτέ ο αρθρογράφος δεν εκφέρει προσωπική άποψη αλλά την πλήρη αντικειμενικότητα.

 17. Εγώ είμαι σε ένα μικρό σπίτι και τα παιδιά μου δεν φοβούνται από ιό εγώ θέλω να πάω να Νέους πόρους από Λάρισα να είμαι εγώ και η σύζυγός. Ελεως πάνε καλά αυτοί η ΓΗΡΟΛΟΓΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ των ΜΜΕ ΔΕΗ ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΆΤΟΜΑ ΝΑ ΠΟΡΕΤΗΘΟΥΝ

 18. Αντί να πούμε ένα μπράβο σε κάποιον που λέει τη γνώμη του, βγαίνουμε και λέμε ο, τι μπαρούφα μας έρχεται στο μυαλό. Θίχτηκαμε που μας έβαλε όλους στο ίδιο τσουβάλι. Έχει πάρει χαμπάρι κανείς ότι σε μία εβδομάδα βρέθηκαν 4.500 παραβάσεις; πόσες ΒΡΈΘΗΚΑΝ είπα, όχι πόσες ΉΤΑΝ. Στα λιμανια και στην εθνική είδαμε τι έγινε; Γιατί απαγόρευσαν τη κυκλοφορία; επειδή έφυγαν 50-100 άτομα; Λοιπόν, ο καθένας λέει τις μπούρδες του αλλά άμα αρρωστήσει και το κράτος δεν μπορεί να τον περίθαλψει φταίει το κράτος. Εγώ θα τους άφηνα να φύγουν όλοι το Πάσχα και την Κυριακή του Πάσχα θα έκλεινα την εθνική. Να δεις μετά πως σφίγγουν οι πρωκτοι άμα εγκλωβιστουν στα εξοχικά τους και τί θα πουν στο κράτος. Ούτε πρόστιμα, ούτε taxis, ούτε τίποτα. Άστον 2 μήνες στο χωριό να δεις αν θα ξανακάνει τον έξυπνο.

  • Γεια σου χρυσόστωμε! Μακάρι να γινόταν έτσι.
   Πολλοί τρόποι υπάρχουν να τους βάλουν μυαλό αν δεν θέλουν. “Θες να φύγεις κύριε;” Θες να κυκλοφορείς ελεύθερα όπου θες, όσο θες, όπως θες; …κανένα πρόβλημα λοιπόν, υπέγραψε λοιπόν ένα χαρτάκι εδώ δηλώνοντας ότι δέχεσαι να μην ζητήσεις από το ΕΣΥ να σε νοσηλεύσει η ιατρέψει αν αρρωστήσεις εσύ ή μέλος τις οικίας σας και ότι αναλαμβάνεται να βρείτε ιατρικές υπηρεσίες με έξοδα δικά σας και όχι να καταραστείτε το σύστημα που υπονομεύετε.”

 19. Καλά, όλα μας τα εσυρες κύριε Αναγνωστόπουλε, όμως έχουμε και ένα αλλά. Τι γίνεται σε περίπτωση που κάποιος μένει σε αστυκες περιοχές και μένει σε σπίτι με νοίκι; Και έχοντας μόνο ένα καλύβι στο χωριό αποφασίζει να πάει να μείνει εκεί, γιατί πια δεν έχει την δυνατότητα να πληρώνει ενοικιαζόμενο σπίτι, το οποίο δηλώνει κα σαν πρώτη κατοικία, αφού είτε έμεινε άνεργος, είτε μειώθηκαν τα έσοδα του. Θα είναι κουτοπονηρια, η προσπάθεια επιβίωσης; Η θα σωθεί με τα 800€ που θα τα επιστρέψει του χρόνου; Το άρθρο σου είναι προσβλητικό για το σύνολο του ελληνικού λαού, από το οποίο βέβαια εξαιρεις τον εαυτό σου. Και καταλήγοντας, θέλω απλά να σου πω, δεν θα ήμουν υπερήφανος,εάν όλοι οι Έλληνες ήταν σαν και σένα.

 20. Από πότε οι Έλληνες εμπιστεύονται το ελληνικό κράτος; Τι έκανε για αυτούς τα τελευταία χρόνια ή οποτεδήποτε.

 21. Πολύ σημασία δίνετε σε ένα άρθρο γραμμένο από ένα nerd .
  Τον χαρακτηρισμό Κύριε Ασημακοπούλε τον κάνω ενώ δεν σας γνωρίζω και πιθανώς να είναι άδικος. Όπως ακριβώς κάνατε και εσείς , χωρίς να έχετε καμία ιδέα για την πραγματική διάσταση τού προβλήματος χαρακτηρίζετε ,ελαφρά τη καρδία, μια κατηγορία ανθρώπων .

 22. Επίσης αυτή η κατάσταση είναι ότι καλύτερο έχει συμβεί σε Ελληνική κυβέρνηση (ανεξαρτήτως κόμματος ) τα τελευταία 30 χρόνια . Αυτοί οι ” έντιμοι πατριώτες πολιτικοί ” οι οποίοι έφεραν την χώρα στην σημερινή κατάσταση .Εννοώ ΝΔ ΠΑΣΟΚ & ΣΥΡΙΖΑ και όλοι γενικότερα μηδενός εξαιρουμένου . Έχουν σήμερα την δυνατότητα να μοιράζουν χρήμα ανεξέλεγκτα κατά το δοκούν. Αλήθεια πιστεύει κανείς ότι δεν θα κάνουν ότι μπορούν για να στρέφουν τα φώτα της δημοσιότητας οπουδήποτε αλλού , εκτός από τα πεπραγμένα τους ? Καταλαβαίνετε τι πολιτική ισχύ τους παρέχει η σημερινή κατάσταση ? Πιστεύετε ότι δεν θα κάνουν ότι μπορούν για να αποκομίσουν τα περισσότερα δυνατά ωφέλη ? ή μήπως ,ως δια μαγείας , το πολιτικό προσωπικό της χώρας μεταλλάχθηκε από αριβιστικό σε πατριωτικό και έντιμο ?

 23. Κάποιοι είναι ανεύθυνοι και την πληρώνουν και οι άλλοι. Εκμετάλλευση ηλεκτρονικών υπηρεσιών, παραβίαση των μετακινήσεων λόγω κορωνοιού κλπ σημαίνει ότι όλοι πληρώνουμε τις μαλακίες των λίγων…

 24. Λοιπόν επειδή διάβασα προσεκτικά όλα τα σχόλια έχω να σας πω!!!Οι 10.000.000 πολίτες που άραξαν στα αυγά τους όπως τους έδωσαν οδηγίες έχουν λάθος? Η’ είναι χαζοί? Οι άλλοι οι πονηροι είναι οι έξυπνοι? Το νου σας ΓΑΤΑΚΙΑ θα έρθει και πενταψηφιο για καταγγελίες εξοδου και μετά θα φταίει ο ρουφιάνος!(Γιατί πάντα φταίνε οι άλλοι σε αυτή τη χώρα) ΚΑΘΗΣΤΕ ΣΤΑ ΑΥΓΆ ΣΑΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.