Το περσινό Galaxy A54 συνεχίζει να διατηρεί τη θέση του ως μία από τις καλύτερες προτάσεις της Samsung, προσφέροντας εξαιρετική αξία στους χρήστες παγκοσμίως. Ωστόσο, το λανσάρισμα του διαδόχου του, του Samsung Galaxy A55, πλησιάζει. Χάρη σε μια πρόσφατη διαρροή από το Winfuture, έχουμε πλέον μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για το τι μπορεί να προσφέρει και πώς θα διαφέρει από τον προκάτοχό του. Ας βουτήξουμε στις λεπτομέρειες και ας δούμε αν το Galaxy A55 είναι μια άξια αναβάθμιση.

Προηγουμένως, renders που είχαν διαρρεύσει είχαν υποδείξει ότι το Galaxy A55 θα μπορούσε να υιοθετήσει μια πιο επίπεδη σχεδιαστική γλώσσα, αντικατοπτρίζοντας την πρόσφατη αλλαγή που παρατηρήθηκε στη σειρά Galaxy S24. Η νέα διαρροή φαίνεται να υποστηρίζει αυτή την υπόθεση, ενώ αποκαλύπτει επίσης κάτι λίγο πιο εκπληκτικό σχετικά με την κατασκευή. Ενώ διατηρεί την υπογραφή της κάθετα ευθυγραμμισμένης διάταξης τριπλής κάμερας στο πίσω μέρος, το A55 ενδέχεται να υποστεί σημαντική αναβάθμιση στο hardware.

Το πλαίσιο του τηλεφώνου, το οποίο ήταν κατασκευασμένο από πλαστικό στο Galaxy A54, θα μπορούσε να αναβαθμιστεί σε αλουμίνιο στο Samsung Galaxy A55. Αυτό θα εξηγούσε επίσης το αυξημένο βάρος του τηλεφώνου, καθώς από 202 γραμμάρια στο Galaxy A54 φτάνει τα 213 γραμμάρια στο Galaxy A55.

Το μεταλλικό πλαίσιο, σε συνδυασμό με το γυάλινο πίσω μέρος, θα ολοκληρώσει τη στροφή της σειράς Galaxy A προς την κορυφαία ποιότητα κατασκευής. Οι διαστάσεις του τηλεφώνου είναι επίσης ελαφρώς αυξημένες, καθώς το Galaxy A55 έχει διαστάσεις 161,1 x 77,4 x 8,2 mm, σε σύγκριση με τα 158,2 x 76,7 x 8,2 mm του Galaxy A54.

Όσον αφορά την οθόνη, το A55 αναμένεται να διαθέτει ένα ελαφρώς μεγαλύτερο πάνελ Super AMOLED 6,6 ιντσών με ρυθμό ανανέωσης 120Hz. Επιπλέον, η διαρροή υποδηλώνει ότι το Samsung Galaxy A55 θα κληρονομήσει την αξιολόγηση IP67, τον σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων στην οθόνη και τα στερεοφωνικά ηχεία από τους προκατόχους του.

Εσωτερικά, το A55 φαίνεται ότι θα έχει έναν επεξεργαστή Exynos 1480, με τέσσερις πυρήνες υψηλής απόδοσης χρονισμένους στα 2,75 GHz και τέσσερις πυρήνες αποδοτικής κατανάλωσης ενέργειας χρονισμένους στα 2,0 GHz. Πρόκειται για μια αξιοσημείωτη βελτίωση σε σχέση με τον Exynos 1380 του Galaxy A54, ο οποίος είχε μέγιστη ταχύτητα 2.4 GHz. Ωστόσο, θα πρέπει να περιμένουμε κάποια benchmarks και δοκιμές σε πραγματικές συνθήκες για να δούμε πόση διαφορά κάνει αυτό όσον αφορά την ταχύτητα και το multitasking.

Η βασική παραλλαγή του Samsung Galaxy A55 αναμένεται να έχει 6GB RAM και 128GB αποθηκευτικού χώρου, ενώ μια πιο high-end επιλογή μπορεί να έρθει με 8GB RAM και 256GB αποθηκευτικού χώρου. Η τροφοδοσία της συσκευής γίνεται από τη γνωστή μπαταρία 5.000mAh, η οποία θα πρέπει να προσφέρει μεγάλη αντοχή παρόμοια με του A54. Η διαρροή υποδηλώνει ότι το A55 θα διατηρήσει τις δυνατότητες γρήγορης φόρτισης 25W του προκατόχου του.

Από πλευράς λογισμικού, το Galaxy A55 αναμένεται να τρέχει το πιο πρόσφατο Android 14 με One UI 6.1 και χαρακτηριστικά τεχνητής νοημοσύνης. Όσον αφορά τις κάμερες, το A55 φαίνεται ουσιαστικά να έχει αμετάβλητο σύστημα καμερών σε σχέση με τον προκάτοχο του. Ο κύριος αισθητήρας παραμένει 50MP με διάφραγμα f/1.8 και OIS. Συνοδεύεται από 12MP ultra wide με διάφραγμα f/2.2 και 5MP macro με διάφραγμα f/2.4.

Η selfie φαίνεται επίσης να παραμένει αμετάβλητη, διατηρώντας τον αισθητήρα 32MP που βρέθηκε στο A54. Ενώ οι προδιαγραφές που διέρρευσαν δεν υποδηλώνουν σημαντικές αναβαθμίσεις στο σύστημα κάμερας, η Samsung ενδέχεται να έχει εφαρμόσει κάποιες παρασκηνιακές βελτιώσεις στην επεξεργασία λογισμικού ή στην τεχνολογία αισθητήρων.

Ένα πολυαναμενόμενο χαρακτηριστικό που λείπει από τη σειρά Galaxy A είναι η ασύρματη φόρτιση. Αν και η μετάβαση του A54 σε γυάλινη πλάτη φάνηκε να ανοίγει το δρόμο για την ενσωμάτωσή της, η διαρροή σχετικά με το Samsung Galaxy A55 αναφέρει ασύρματη φόρτιση, οπότε θα πρέπει να περιμένουμε και να δούμε αν αλλάξει κάτι κατά την ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τη διαρροή, το Galaxy A55 αναμένεται να κυκλοφορήσει στην τιμή των 449 ευρώ. Όσον αφορά τη διαθεσιμότητα, η διαρροή υποδηλώνει επικείμενη κυκλοφορία στα μέσα Μαρτίου 2024 στη Γερμανία, ενδεχομένως μαζί με το πιο προσιτό αδελφάκι του, το Galaxy A35. Από χρώματα θα είναι διαθέσιμο σε Navy, Ice blue, White και Purple.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.