Η Samsung σύμφωνα με μια πρόσφατη φήμη, έχει σχέδια να σταματήσει να συνοδεύει τις συσκευές της με έναν φορτιστή στο κουτί. Η Apple ήδη το κάνει με το νέο iPhone 12 και υπάρχει μια καλή πιθανότητα η Samsung να το χρησιμοποιήσει σαν δικαιολογία και να ξεκινήσει να κάνει το ίδιο στο κοντινό μέλλον.

Υπάρχουν κάποιοι καλοί λόγοι για τους οποίους οι εταιρείες ξεκίνησαν να μην περιλαμβάνουν φορτιστές στο κουτί. Ο μεγαλύτερος, είναι το περιβαλλοντικό πλεονέκτημα. Με εκατομμύρια νέα smartphones να κάνουν το ντεμπούτο τους κάθε μήνα, όλοι αυτοί οι νέοι φορτιστές που παρέχονται με κάθε νέο τηλέφωνο, συμβάλλον κατά μεγάλο βαθμό στο e waste, κάτι που μπορεί να μειωθεί, αν ο κόσμος απλά χρησιμοποιήσει τους ήδη υπάρχοντες φορτιστές.

Επιπλέον, όπως επισημαίνει το sammopbile είναι και ο παράγοντας της τιμής. Το γεγονός ότι ο κατασκευαστής δεν περιλαμβάνει έναν φορτιστή ή ακουστικά στο κουτί, επιτρέπει τους κατασκευαστές να μειώσουν το κόστος για αυτούς. Και η Samsung ήδη δείχνει σημάδια ότι θα το κάνει. Το εξαιρετικό νέο Galaxy S20 FE, δεν έχει ακουστικά στο κουτί και αν και έρχεται με φορτιστή, δεν είναι των 25w. Αντίθετα είναι των 15W, ο συνήθης που η Samsung εξοπλίζει τις συσκευές της εδώ και μισή δεκαετία.

Αυτή η στιγμή, δεν είναι η κατάλληλη για την Samsung να κάνει εκπτώσεις. Και ο λόγος είναι απλός. Η τεχνολογία των 25W super fast charging δεν έχει γίνει διαθέσιμη για Galaxy συσκευές, εδώ και πολύ καιρό. Έκανε το ντεμπούτο της πέρυσι με το Galaxy A70 και Galaxy S10 5G και μέχρι σήμερα δεν υπάρχουν πολλά Galaxy smartphones ή tablet που να την υποστηρίζουν.

Κάτι τέτοιο θα αλλάξει τα επόμενα χρόνια, καθώς όλο και περισσότερες Galaxy συσκευές, συμπεριλαμβανομένων των οικονομικών προτάσεων, θα υποστηρίζουν 25w fast charging. Αλλά αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχουν πολλοί χρήστες Galaxy συσκευών που είναι κάτοχοι ενός 25w φορτιστή. Επίσης είναι το γεγονός ότι η Samsung παρουσίαζε ιδιαίτερη επιβράδυνση όσον αφορά την αναβάθμιση της τεχνολογίας φόρτισης στα τηλέφωνα και στα tablets της, επομένως είναι κάπως άσχημο για την εταιρεία να ξεκινήσει να κάνει αυτούς τους γρήγορους φορτιστές ως optional επιλογή αν θέλει να συνεχίζει να διαφημίζει τις ταχύτητες γρήγορης φόρτισης των 25W σαν ένα από χαρακτηριστικά – κλειδιά κάθε νέας συσκευής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.